Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Final Four – előkészületek
A négyes döntő mérkőzéseire is telt házat várnak, csakúgy, mint a Fenerbahce elleni meccsre Fotó: Soproni Téma-archívum

Az átalakítások után 3100 fő befogadására lesz alkalmas az aréna

Final Four – előkészületek

| Rázó László | Sport

Mint arról lapunk is beszámolt, április 20–22. között Sopron ad otthont a női Euroliga négyes döntőjének. A Final4 előkészületei a bejelentés óta gőzerővel zajlanak. A Sopron Basket tapasztalt stábja kibővült létszámú csapattal dolgozik azon, hogy emlékezetes, magas színvonalú tornával öregbítse a város és a klub hírnevét.

Az előkészületek kapcsán Török Zoltán, a klub ügyvezetője, egyben a helyi szervezőbizottság első számú embere elmondta: a Final4-rendezés óriási kihívást jelent, de stábnak komoly tapasztalata van, hiszen több jelentős nagyrendezvényt is lebonyolítottak az elmúlt években. Ide sorolta a zenés színházi rendezvényeket, elsősorban a Miss Saigon gigaprodukciót, valamint a 2015-ös felnőtt női kosárlabda Eb soproni mérkőzéseit, illetve az elmúlt két évben megrendezett U18-as női kontinenstornát.

– A mostani feladat összetett, a rendelkezésre álló idő pedig rövid – tájékoztatott Török Zoltán. – A rendezés odaítélése óta azonban rengeteg előkészületi munkát elvégeztünk már, és a FIBA is elégedett volt a bejárás során a látottakkal, a felvázolt elképzeléseinkkel, melyeket apró változtatásokat követően jóváhagyott. A Final4 küzdelmeit az MTVA 12 kamerával fogja közvetíteni, amit többek között az orosz és török állami televíziók, valamint több sportcsatorna jóvoltából százmilliók követhetnek a képernyők előtt. A Novomatic-aréna is látványosan átalakul az elkövetkező hetek során. A fő pálya és az Akadémiai Oktatóközpont terme közötti mobil falat elbontjuk, és a 2015-ös Eb-hez hasonlóan mobil lelátót alakítunk ki. Ennek köszönhetően a csarnok teljes befogadóképessége 3100 főre bővül.

Török Zoltán hozzátette: a sajtó képviselőinek munkáját külön tribün és egy médiaközpont segíti, a Magyar Kupa-döntő során átadott elegáns előadóterem pedig a sajtótájékoztatók helyszíne lesz. A Darázsfészek elnevezésű kistermet 200 fő befogadására alkalmas VIP étteremmé alakítják. A csarnok megszépült környezete sem marad üresen, hiszen szurkolói zónák gondoskodnak majd arról, hogy tartalmasan teljen az idő a mérkőzéseken kívül is.

– Mindent megteszünk azért, hogy a soproni négyes döntő emlékezetes, hangulatos eseményként kerüljön be a sporttörténelemkönyvekbe – zárta Török Zoltán. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.