Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Érmek a karate Eb-n
Kránitz Mátyás ezüst-, Makk Sára arany-, Görög Bettina pedig bronzérmes lett az utánpótlás karate Európa-bajnokságon. Felvételünkön Polacsek Zoltán edzővel láthatóak.

Makk Sára: Az Eb-cím megszerzése elsősorban fejben dőlt el

Érmek a karate Eb-n

| Rázó László | Sport

Kiválóan szerepeltek a Kamikaze Kyokushin Kai Egyesület Sopron fiatal versenyzői a közelmúltban rendezett utánpótlás Európa-bajnokságon: Makk Sára kontinensbajnoki címet szerzett, Kránitz Mátyás a dobogó második, Görög Bettina pedig a harmadik fokára állhatott fel.

A budapesti Vasas Jégcsarnok adott otthont idén az U16-os és U21-es karate Európa-bajnokság küzdelmeinek, amelyben 25 ország 500 fiatal sportolója vett részt. Soproni szempontból kiválóan alakultak az eredmények, hiszen az U16-os korcsoportban versenyző Makk Sára a plusz 65 kilogrammosok közötti küzdelemben nem talált legyőzőre. Az elődöntőben egy lengyel, a döntőben pedig egy magyar fiatal karatékánál volt jobb.

– Büszke vagyok az Európa-bajnoki cím megszerzésére és arra a sok edzésre, pluszmunkára, amit elvégeztem a felkészülési időszakban – mondta a friss Európa-bajnok, Makk Sára. – Sokszor hajnali fél ötkor keltem azért, hogy iskola előtt is részt vehessek egy edzésen, ez kellett a fizikai felkészülésemhez. Azonban az a véleményem, hogy az Eb-cím megszerzése elsősorban fejben dőlt el: nagyon akartam az elsőséget, mindent megtettem, hogy sikerüljön. Rendkívül motiváltan és koncentráltan vettem részt a küzdelmekben, és így sikerült mindenkit legyőznöm.

Az U16-os versenyző külön kiemelte az edző, Polacsek Zoltán színvonalas felkészítését. A soproni Kamikaze Kyokushin Kai Egyesület színeiben induló Kránitz Mátyás az U21-es korosztályban a formagyakorlatok kategóriában szerzett ezüstérmet, míg Görög Bettina szintén az U21-esek közötti küzdelemben lett harmadik a budapesti Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.