Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eredményes teniszezők
Az SVSE országos diákolimpia-győztes fiúcsapata: Boros Botond, Bakó Bálint, Kun Bendegúz (b–j).

SVSE: Diákolimpia-siker, válogatott játékosok a szakosztályban

Eredményes teniszezők

| Rázó László | Sport

Nagyszerű félévet tudhat maga mögött a Soproni VSE tenisz szakosztálya. A fiatal sportolók már az év elején rendezett fedett pályás országos bajnokságon, ­Pécsen is dobogós helyezéseket értek el, de azóta is folyamatosan remekelnek.

Az F18-as korosztályban Bakó Bálint egyéniben a legjobb 8-ig jutott a pécsi tenisz fedett pályás országos bajnokságon, párosban viszont magyar bajnoki döntőt játszott, és ezüstérmet szerzett. Ennél is fényesebb érmet akaszthattak az F16-ban pályára lépő Sift Barnabás nyakába, aki egyéniben szettveszteség nélkül, nagyon meggyőző játékkal lett magyar bajnok, bónuszként pedig párosban is begyűjtött egy ezüstöt.

– A sikeres szereplést a Balatonbogláron rendezett országos diákolimpián folytatták fiatal sportolóink: a Bakó Bálint, Boros Botond, Kun Bendegúz alkotta csapat a fiú 5. korcsoportban országos bajnoki címet szerzett, mindhárom teniszező a Széchenyi-gimnázium tanulója – mondta Úr Csaba, az SVSE tenisz szakosztályának vezetője. – A fiatal soproni hölgyek is kitettek magukért, hiszen a lány 4. korcsoportban bajnoki döntőt vívtak a diákolimpián. A fináléban nagy csatában maradtak alul, de ez is ezüstérmet jelentett a Németh Laura, Steinwenger Vivien, Kun Csenge összeállítású csapatunknak.


A szakember hozzátette: Sift Barnabás jelenleg ranglistavezető a korosztályában, a fiatal tehetség a nemzetközi mezőnyben is megmutatta magát. Egy Olaszországban rendezett „TE 1-es” kategóriájú versenyen egyéniben a negyeddöntőig jutott, párosban pedig tornagyőztes lett.

– Nagyon büszkék vagyunk kiválóan versenyző fiataljainkra – folytatta Úr Csaba. – Az egyesületnél folyó szakmai munka elismerése is, hogy két teniszezőnket, Bakó Bálintot és Sift Barnabást is behívták a magyar válogatottba.

A szakosztályvezető örül annak, hogy eredményes hónapok vannak mögöttük, ugyanakkor rengeteg feladat áll még versenyzőik előtt az idei évben. Június közepén Baján rendezik meg a vidékbajnokságot, ahol évek óta eredményesen szerepelnek az SVSE sportolói, nagyon készülnek most is. Augusztusban pedig a budapesti Magyar Bajnokság küzdelmei várnak a soproni versenyzőkre.

Sift Barnabás a magyar színeket képviselheti Csehországban, hiszen a nemzeti együttessel Eb-re utazik, ahová Úr Csaba vezetőedzőként kíséri el a teniszezőt. A szakosztályvezető köszönetet mondott a GYSEV Zrt. támogatásáért, hiszen a cég segíti a csapatot a céljaik elérésében.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.