Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eredményes SVSE-teniszezők
A vidékbajnokságról több aranyéremmel tértek haza az SVSE teniszezői.

Szeretnék nemzetközi versenyeken is letenni a névjegyüket

Eredményes SVSE-teniszezők

| Rázó László | Sport

Kiváló évet zártak az SVSE fiatal teniszezői: több vidékbajnoki címet szereztek, de az országos bajnokságon is remekeltek. Úr Csaba szakosztályelnök és vezetőedző elmondta: a legkisebbek fejlesztésében sokat segít a mini teniszpálya, amelyet az SVSE-sporttelepen alakítottak ki.

– Összességében milyen évet zárt az SVSE tenisz szakosztálya?

– Nagyon eredményes évünk volt a 2023-as, magyar bajnoki címmel, dobogós helyekkel. Több vidékbajnoki arannyal és éremmel, valamint nemzetközi sikerekkel, hiszen jól szerepeltünk a világjátékokon is.

– Mik voltak az idei év leginkább említésre méltó eseményei, dobogós helyezései?

– Számunkra a vidékbajnokság a legfontosabb verseny az évben. Idén rengeteg érmet hoztak haza versenyzőink Sopronba. Bajnoki címet szerzett a Tometich Vinci, Bakos Beni, Hangácsi Márk, Ferenczy Keve összetételű F12-es csapat. Ugyanebben a korosztályban a párosok mezőnyében nem talált legyőzőre a Bakos Beni, Hajnal Borisz duó. A párosoknál a lányok között is elhoztuk a bajnoki címet, hiszen a Vecseri Bius, Csernus Timi kettős megnyerte a versenyt. Egyéniben pedig szintén a 12 éveseknél Tometich Vinci ünnepelhetett vidékbajnoki címet. A 14 éves korosztályban is több elsőséget szereztünk. Aranyérmes lett a Rekedt Nagy Panni, Fizel Lorci, Kátai Luca, Gyepes Kira összeállítású csapatunk. A nézők SVSE-házidöntőt láthattak, hiszen a fináléban a Lehoczky Noncsi, Szilágyi Szaszi, Szentgáli Luca, Ferenczy Dió, Szalay Rozi összetételű második csapatunkat győzték le. Szintén a 14 évesek mezőnyében Fizel Lorci, Rekedt Nagy Panni kettőse szerzett vidékbajnoki címet.

– Összesen jelenleg hányan teniszeznek az SVSE kötelékében, mennyi ebből a versenyző és a hobbi teniszező?

– Az SVSE-nél mintegy 30 versenyző és 60 tenisziskolás gyerek sportol. Az amatőr teniszezők mintegy 50-en vannak, ők elsősorban a téli időszakban a sátras pályát használják. Nyáron ennek a létszámnak a fele a Hotel Szieszta pályáján, a másik fele pedig az SVSE-n sportol.

– Milyen tervekkel szeretnétek nekivágni a következő évnek?

– Szeretnénk a hazai legfontosabb versenyeinken hasonlóan szerepelni, vidékbajnokságon, magyar bajnokságon, csapatbajnokságon minél több csapattal bekerülni az országos nyolcasdöntőbe. A világjátékok sporteseményét Mexikóban rendezik, szeretnénk ott is eredményesen szerepelni, nemzetközi versenyeken is letenni a névjegyünket.

– Milyen célt szolgál az SVSE-pályán kialakított mini teniszpálya?

– Régi álmunk volt a mini­pálya megépítése. A legkisebb gyerekeink kezdeti, legfontosabb lépése ilyen méretű pályán zajlik, ide való, speciális, piros labdával. Érdekesség, hogy ilyen méretű pályán már versenyeket is játszanak. Technikailag és a képzésben rendkívül fontos a nagyobbaknak a nagyon hatékony bemelegítés és a játékos koordinációs feladat. A lábmunkát, a finommotorikus képességeket kiválóan fejleszti. Sokat segít abban, hogy a kéz–fej–láb kapcsolat optimálisabb legyen, javuljon a reakcióidő és a kontroll.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.