Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Erdei és görgős MTB-edzések
A MTB Sopron SE kerékpárosai terepen vagy speciális görgőn is tréningezhetnek – Mórocz Barnabás is gyakran edz otthon

Erdei és görgős MTB-edzések

| Munkatársunktól | Sport

Terepen és otthon is gyakorolnak az MTB Sopron SE kerékpárosai. Bartokos Gábor vezetőedző elmondta: jelenleg az alap állóképesség megőrzése a feladat, amelyhez minden fiatal külön edzéstervet kapott.

– Nem tudjuk, mikor lesz legközelebb verseny, ha vannak konkrétumok, akkor lehet változtatni az edzések feladatain, előtérbe kerülhet a kigyorsítások, a versenyszituációk gyakorlása – mondta a vezetőedző. – Minden versenyzőnknek teljesíteni kell a feladatait, a kisebbeknek a szülők segítenek, a nagyok pedig önállóan dolgoznak. A sportág abban a szerencsés helyzetben van, hogy van lehetőség szabadtéri edzésekre is Sopron térségében. 

Bartokos Gábor hozzátette: modern módszerekkel tartják formában a fiatalokat, digitális eszközök segítik a tréningeket, többek között wattmérő áll a versenyzők rendelkezésére, így adott teljesítménytartományon belül tudják végezni a feladatokat.

– A fiataljaink többsége otthon is keményen tud dolgozni: modern görgőre helyezik a kerékpárokat, így pedig különböző nehézségű edzéseket tudnak elvégezni, vagy akár versenyszimulációs gyakorlatokat is végrehajthatnak – tette hozzá ­Bartokos Gábor, aki szerint az is lényeges, hogy az erdei kerékpározások alkalmával mindenki betartsa a jelenleg érvényes, távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...