Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eltűnt csomagok és kabalakosztüm
Vologda havas belvárosában. Jobbról Németh Emil, a Postás volt elnöke, balra szerzőnk, Papp Győző.Fotó: archív

Kalandok a Vologdával: A hotel épülete egy gyenge munkásszállás lehetett

Eltűnt csomagok és kabalakosztüm

| Papp Győző | Sport

A Soproni Postás – Tabán Trafik női kosárlabdacsapata Sopronból indult a vologdai visszavágóra. Bécsből Moszkváig repülővel tette meg az utat, onnan pedig sok-sok órás autóbuszozás következett az orosz fővárostól 500 kilométerre fekvő városig, Vologdáig.

2. Az első izgalmak a seremetyjevói repülőtéren adódtak. A csapat néhány tagja ugyanis hiába várta a csomagját a futószalagnál, azok nem érkeztek meg. Helyettük csak a biztatást kapták, miszerint a Bécsben maradt holmikat majd utánuk szállítják Vologdába. A legnyűgösebb érthetően a csapat irányítója, Diana Najdenova volt, hiszen a nagy hidegben szinte egy szál melegítőben várta a szerdai mérkőzést.

Erősen szürkült, amikor elindultunk az orosz fővárosból, majd a sötétben hosszú kilométereken át nyílegyenes és kátyús út vezetett a havas tajgában. Bátorságunkat a Németh Emil által szervírozott finom soproni vörösbor erősítette. Az útszéli csehókba így sem mertünk bemenni, ezért szükség esetén a hóban a lányok balra, a fiúk jobbra tartottak…

Már javában benne jártunk az éjszakában, amikor feltűntek Vologda „fényei”. A fogadtatásra nem lehetett panaszunk, a város határában egy rendőrautó várt, hogy a szállodába kísérjen bennünket.

A hotel épülete régebben egy gyenge munkásszállás lehetett, és meg is maradt azon a szinten. A csarnok viszont kellemes meglepetést okozott mindenkinek. Sem a hőmérsékletre, sem a tisztaságra nem lehetett panasz. A soproni küldöttség csak a kedd délelőtti edzés végén nyugodhatott meg igazán, ekkor érkezett meg az osztrák légitársaság futára a hiányzó poggyászokkal. Mindenki megkönnyebbült, különösen Rendekiné Stánicz Krisztina, a Postás szakosztályvezetője, hiszen a kofferjában volt a kabalakosztümje is. Ha ezt a ruhát viselte, a csapat mindig sikerrel vette az akadályokat.

Úgy gondolta, most is szükség lesz rá. (Folytatjuk!)

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.