Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Csak” 100 méter futás
Többtucatnyian indultak a hétvégi versenyen. Fotó: Németh Péter

„Csak” 100 méter futás

| Sport

Múlt hétvégén megkezdődött az ötállomásos „Terepkirály” futóverseny-sorozat városunkban. Az első alkalommal a Csak 100 méter elnevezésű terepfutóversenyt rendezték meg.

– A Lővér szálló előtti buszmegállótól indulva a Dalos-hegyi sípálya tetejéig kellett eljutniuk a futóknak – kezdte Gáncs Krisztián, a szervező Shotokan Tigrisek SE elnöke. – A 100 méter természetesen nem a pálya hosszát jelöli, a terepfutás nem a sprintről szól. A 100 méter a szintkülönbség, ennyit emelkedik a terep a Hotel Lővértől a sípálya legfelső pontjáig.

A terepfutó-verseny részvevőit három korcsoportra osztották: külön startoltak a gyerek, a felnőtt és a senior kategória sportolói, a futókat egyéni rajttal indították.

– Kicsit talán korai az időpont a futóknak, még nem vagyunk benne az igazi versenyszezonban – folytatta Gáncs Krisztián. – Ugyanakkor a versenynaptár telítettsége miatt más alkalom nem jöhetett szóba. Egy kicsit bemelegítő jellege is volt ennek a versenynek, hiszen a „Terepkirály”-sorozat nagyobb megmérettetései csak ezután következnek: a Soproni Távlatok, a Sopron Trail, a crossfutás és a Három a Károly elnevezésű terepfutó-viadalok komolyabb megterhelést jelentenek, ráhangolódásnak viszont tökéletes volt a Csak 100 méter.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.