Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bravúros őszi szezonkezdet
A Sopron KC fantasztikus bravúrral kezdte idei szereplését, jó játékkal tudta legyőzni a Falco KC Szombathely együttesét Fotó: Németh Péter

A soproni kosárlabdázók 4 ponttal verték meg a tavalyi ezüstérmest

Bravúros őszi szezonkezdet

| Rázó László | Sport

A tavalyi ezüstérmes Falco KC elleni sikerrel indította szereplését az idei bajnokságban a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Sabáli Balázs együttese telt házas, fantasztikus hangulatú mérkőzésen győzött szombathelyi riválisa ellen.

Az SKC az idei felkészülési időszakban már legyőzte a szombathelyieket, a szurkolók pedig abban bíztak, hogy a szezonnyitón is meglehet a bravúros, soproni győzelem. Telt ház, rengeteg hazai, sok vendégszurkoló – és természetesen fantasztikus hangulat várta a csapatokat a Novomatic-arénában. Az SKC jól kezdett, az irányító Angelo Warner a bajnokságra is átmentette a felkészülési időszakban tapasztalt, remek formáját. Az első negyedben öt pont, két játékrész után pedig már 15 egység volt a hazaiak előnye, szünet előtt Wesley Gordon látványos szerelései hozták izgalomba a hazai közönséget.

Fordulás után kicsit megtorpant a Sopron, a Falco legjobbja, a meccs végére 34 pontig jutó Bruinsma pedig nem tudott hibázni, szinte „szórta” a hármasokat. A Warner–Gordon páros szorgosan gyűjtötte a pontokat, de Lemar is pontosan célzott, így az utolsó negyedig megtartotta előnyét a hazai csapat. A záró negyed nagy izgalmakat hozott. Az SKC támadásban kevésbé sikeres egyéni akciókkal próbálkozott, a szombathelyiektől Bruinsma és Curry viszont nagyon elkapta a fonalat. Négy pontra is feljött a Falco, azonban ennél közelebb már nem tudtak kerülni, így végül a hazai közönség tombolása mellett sikerült kivívni a győzelmet a tavalyi ezüstérmes ellen. A végeredmény: Sopron KC – Falco Szombathelyi KC: 86–77.

– Az első 20 percben megfelelő gyorsasággal kosárlabdáztunk és megnyugtató előnyt szereztünk. Várható volt, hogy ezt végig nem tudjuk tartani, a Falco fel is jött, de végül fordítani már nem tudott. Így, ha kicsit nehezen is, de megszereztük a fontos győzelmet – értékelt a szezonnyitó után Sabáli Balázs vezetőedző.

Az SKC legközelebb pénteken 18 órától a PVSK otthonában lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.