Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bravúr Törökországban
Törökországban győzni tudott a Sopron Basket, így a mindent eldöntő meccset Sopronban rendezik szerda este

„Sopronban sem fogjuk olcsón adni a bőrünket!”

Bravúr Törökországban

| Rázó László | Sport

Törökországi fantasztikus bravúrjának köszönhetően a Sopron Basket hazai pályán játszhatja a mindent eldöntő összecsapást a Fenerbahce ellen. Az Euroliga negyeddöntőjének záró felvonását lapunk megjelenésének estéjén tartják.

Kevesen gondolták volna, hogy az első mérkőzésen elszenvedett hazai vereség után Törökországban győzhet a Sopron Basket. Pedig Roberto Iniguez már a meccset követően hangsúlyozta: Isztambulban is van esélye a csapatnak, hiszen idén több bravúros győzelmük is volt a legrangosabb európai kupasorozatban.


A vezetőedző fanatizmusa pedig a lányokra is átragadt: hiába vezetett a meccs elején a Fenerbahce 19–5 arányban, a fiatal center, Coates, valamint a szintén fiatal, de komoly Euroliga-tapasztalattal rendelkező Crvendakic vezetésével felzárkózott a csapat. Az utolsó negyedig fej-fej mellett haladtak az együttesek, a záró negyedben pedig ismét a törökök vezettek. Ekkor sem adták fel a soproni hölgyek: Milovanovics, Coates Crvendakic és Turner is kiváló napot fogott ki, a csapat pedig fordított és végül óriási bravúrt bemutatva megnyerte a negyeddöntő második felvonását. A végeredmény: Fenerbahce – Sopron Basket, 72–78.


Ez azt is jelenti, hogy a továbbjutás Sopronban dől el: az összecsapást lapunk megjelenésének napján, szerdán este 6 órakor rendezik a Novomatic-arénában.
– Megmutattuk, hogy milyen csapat is vagyunk, imádom a játékosaimat! Sopronban sem fogjuk olcsón adni a bőrünket – nyilatkozta a nem mindennapi bravúr után a csapat vezetőedzője, Roberto Iniguez.

Győztek a bajnokságban is

A Sopron Basket az Euroliga-mérkőzés után két nappal már a bajnokságban játszott. A PINKK-Pécsi 424 elleni mérkőzésen a kulcsembereit pihentette Iniguez mester, de a pályára lépő fiatalok is kitettek magukért és végül magabiztosan győztek. A végeredmény: PINKK-Pécsi 424 – Sopron Basket, 63–86.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.