Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

BMX Országos Bajnokság Sopronban
Fotó: Griechisch Tamás

BMX Országos Bajnokság Sopronban

| sopronmedia.hu | Sport

A soproni BMX pálya adott otthont szombaton az Országos Bajnokságnak. Hazánk minden pontjáról érkeztek versenyzők.

Kicsik és nagyok egyaránt a legjobbjukat próbálták szombaton nyújtani az Országos Bajnokságon. Mint megtudtuk, a 3-6 éves korosztályon át egészen a felnőtt, licences korosztályig indítottak futamokat. Lendvay Márta, a BMX Sopron Se titkára hangsúlyozta, egyre népszerűbb a sportág a leghűségesebb városban is. 

„ Nagy örömünkre szolgál, hogy ennyi korosztály képviselteti magát a mai napon. Szerencsére az amatőr versenyzők mellett egyre több licenccel rendelkező induló is van, amely a sportág érdekeit szolgálja.

Lendvay Márta továbbá hozzátette, az egyesület heti több alkalommal foglalkozik az utánpótlásképzéssel. „A szakképzett edzőink nagy sikernek örvendő nyári táborokat szerveztek az elmúlt időszakban, de év közben is rengetegen járnak ide. Hetente 30-40 gyermeknek hódolhat kedvenc sportágának – árulta el a titkár.

A rendezvényt ünnepélyes eredményhirdetés zárta, melyen részt vett Dr. Farkas Ciprián Sopron polgármestere is. „Régre visszanyúló hagyományai vannak Sopronban a BMX-nek, hiszen már 1990-ben, egy remek közösségi összefogásnak köszönhetően épült meg a pálya, ami azóta sokat fejlődött. A szakmai munka is jó kezekben van, és két remek versenyzővel Prájcer Péterrel, és Mészáros Krisztiánnal bővült az egyesület, ami azt jelenti hogy jövője is van a BMX-nek Sopronban – zárta gondolatait a polgármester.

A soproni BMX pálya idén jubilál, hiszen 30 éve szolgálja már ki a kétkerekű sportért rajongókat. A rendezvény végén a legjobbaknak járó érmeket Dr. Farkas Ciprián polgármester, és Tóth Éva önkormányzati képviselő adták át.

A résztvevőknek sok idejük nincs a pihenésre, hiszen vasárnap már a Magyar Kupában küzdhetnek egymás ellen.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.