Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az SLC legyőzte az ETO-t
Az Admira Wacker ellen a két Attila: Korsós és Dragóner harcol az osztrák játékossal.

A soproniaktól Szántó kétszer, Korsós és Cseh egyszer-egyszer lőtt gólt

Az SLC legyőzte az ETO-t

| Papp Győző | Sport

Az első NB I-es évét bennmaradással tette teljessé az EMDSZ–SLC. Az új szezonra neves játékosokkal erősítette meg a keretét, ide érkezett többek között ­Fischer Pál, Dragóner Attila, Cservenkai Donát vagy Cseh András.

Győrfi László vezetésével készült a keret az 1994/95-ös idényre. A fennállásának 90. évfordulóját ünneplő ETO ünnepi négyes tornájára hívta meg a piros-fehéreket, akik a vártnál is jobban teljesítettek július végén.

A torna első mérkőzésén, Győrben az osztrák Admira Wacker volt az ellenfelük. Az SLC több mint egy órán keresztül nagyszerűen játszott a több osztrák válogatottal és a magyar Klausz Lászlóval felálló bécsiek ellen. Még az első félidőben Borsos átadásából a jól érkező Ignácz a vetődő Knaller kapus mellett tisztán lőtt a kapu közepébe. 0–1. A hatvanhetedik percben Fischer vezetgette a labdát, majd egy csel után középre ívelt, s a középen felfutó Cservenkai nagy erővel lőtt a hálóba. 0–2. Ez után gyakran könnyelműsködtek a piros mezesek, a hajrában ki is egyenlített a bécsi csapat, majd tizenegyespárbajt 4–1-re megnyerte, így ők jutottak a torna döntőjébe.

Mivel az ETO 4–0-s vereséget szenvedett a horvát Varasdtól, így másnap a harmadik helyért az ETO és az SLC lépett pályára. A félidő döntetlennel zárult, a szünet után azonban küzdelmes, változatos mérkőzésen a gólérzékenyebb csapat kerekedett felül (4–3). A soproni játékosok közül Szántó kétszer, Korsós és Cseh egyszer-egyszer talált a kapuba. A mérkőzésen Hajszánt és Csehet a bíró kiállította.

Az ETO-t verő SLC összeállítása ez volt: Babos – Nahóczky (Dragóner) – Kovács T., Katona – Chiratcu (Kovács L.), Szántó, Ignácz, Korsós, Cseh – Fischer (Varsányi), Cservenkai.

Hivatalos mérkőzésen az SLC ekkor tudta legyőzni a győri zöld-fehéreket, a történetük során játszott négy bajnokit az ETO nyerte az NB I-ben.

Érdekesség gyanánt ide kívánkozik, hogy az év nyarán az SLC a Matávval is megmérkőzött a felkészülés keretében. Az első félidőben Fülöp lövése hozott vezetést a távközlésieknek, amit Cseh kiegyenlített. Fordulás után az NB I-esek könnyedén szerezték góljaikat. Sorrendben Dragóner, Deák, aztán ismét Deák, Chiratcu, Majoros 11-esből növelte az előnyt, a 7–1-es végeredményt Chiratcu állította be. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.