Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az éremért harcoltak
– Komoly potenciál rejlik ebben a csapatban, sok mindenre képesek a lányok – mondta a SFAC női kézilabdacsapatáról Mittler Szabolcs szakosztályvezető, vezetőedző.

„Összeállt a csapatvédekezés, és kiváló volt a kapusteljesítményünk is”

Az éremért harcoltak

| Rázó László | Sport

A tavalyi tanulóév után idén már éremért harcolt a Soproni FAC 1900 SE női kézilabdacsapata. A Győr–Moson–Sopron vármegyei, tízcsapatos bajnokságban közvetlenül az élmezőny után végzett a soproni együttes. Mittler Szabolcs szakosztályvezető–vezetőedzőt kérdeztük.

– Mi az alapvető különbség a tavalyi és az idei év között?

– Ha a számokat nézzük, az nagyon tanulságos: az első szezonunkban 7. helyen végeztünk, 4 pontot tudtunk gyűjteni. Ezzel szemben idén az utolsó forduló előtt már 20 pontunk volt, így a közvetlen élmezőny után végeztünk a tabellán. 9 győzelem és két döntetlen mellett 6 vereségünk volt. Csak a tabella első négy helyén végzett csapattól kaptunk ki.

– Volt esély az érem megszerzésére is?

– Igen, a bajnokság hajrájáig arra is volt esély, hogy a bronzérmet megszerezzük. Az utolsó előtti fordulóban sajnos kikaptunk egy ki-ki meccsen, így végül érem nélkül zártunk, ezzel együtt nagy elismerés a lányoknak, szépen szerepeltünk.

– Minek köszönhető ez a jelentős előrelépés?

– Az első év valóban a tanulóidőszak volt számunkra. Idén már eleve egy jobban összeszokott társaság voltunk, kiismerték egymás játékát a lányok, tudták, ki, merre mozog labdával vagy anélkül. Rengeteg edzésen vagyunk túl, volt időnk gyakorolni a játékunkat meghatározó technikai, taktikai elemeket. Összeállt a csapatvédekezés, és kiváló volt a kapusteljesítményünk is. Kapusunkkal összhangban megtanultuk, hogy egy kivédekezett támadás után hogyan tudunk könnyű gólokat dobni.

– Mennyiben változott a játékoskeret?

– A csapat magja megmaradt, összesen öt új játékos érkezett a 18 fős keretbe a szezon előtt vagy a bajnokság során. Szerencsére hasonló stílusban játszottak, mint amit a mi csapatunk képvisel, így könnyű volt beilleszteni őket.

– Mi lehet a cél jövőre?

– 2–3 kerettag távozik, helyükre már kiszemeltünk játékosokat, a tárgyalások is zajlanak. Úgy gondolom, komoly potenciál rejlik ebben a csapatban, sok mindenre képesek a lányok, ezt azonban el is kell hinniük. Idén is közel jártunk a dobogós helyezéshez, jövőre pedig azt mondom, bármilyen színű érmet szerezhetünk…

– A „nagycsapat” mellett idén már U19-es együttes is szerepelt a bajnokságban a SFAC színeiben. Hogy sikerült a fiataloknak az első szezon?

– U19-es együttesünknek ez volt az a tanulóév, amely a felnőtteknek a tavalyi. Nagy siker, hogy már utánpótlás kézilabdacsapattal is rendelkezünk, ez az együttes mindig is bázisa lehet a felnőttcsapatunknak. A szezonban öt olyan kézilabdázónk is volt, aki az ifjúsági mellett megmutathatta a játéktudását a felnőtt együttesben is. Idén már három csapatunk volt, hiszen felnőtt férfiegyüttesünk is bemutatkozott, jövőre pedig U14-es fiúcsapatot is indítunk a bajnokságban SFAC 1900 SE néven.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.