Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Amikor a Postás először csengetett
Meszlényi Róbert: „Szépen megcsinálták a lányok a figurákat.”

Kalandok a Vologdával: Meszlényi Róbert csapata megérdemelten nyert

Amikor a Postás először csengetett

| Papp Győző | Sport

Magabiztos, 18 pontos győzelmet, no meg nagy közönségsikert aratott a Soproni Postás – Tabán Trafik női kosárlabdacsapata az orosz Csevakata Vologda ellen a Ronchetti-kupa negyeddöntőjének első összecsapásán 2002. február végén.

1. Az oroszok mindent megtettek a siker érdekében, vagy talán még egy picivel többet is. Történt, hogy a szekszárdiak orosz technikai vezetője, Natalia Badics átadta a néhány nappal korábban játszott Szekszárd–Postás (60–52) találkozó videófelvételét barátnőjének, Tatjana Karanicsevának, a Vologda szakvezetőjének. A gyorsan szerzett információk kezdetben úgy tűnt, hatásosak lehetnek a Postás ellen. Meszlényi Róbert együttese aztán megrázta magát, és különösen az utolsó szakaszban bemutatott játékával megérdemelten nyert.

– A negyedik negyed előtt én is elégedett lettem volna egy néhánypontos sikerrel – emlékezett a történtekre anno Meszlényi Róbert. – Attól tartottam, hogy nem fogjuk bírni az oroszok által diktált hatalmas tempót. Aztán attól ők fáradtak el, így az utolsó negyed egyértelműen a miénk volt. Szépen megcsinálták a lányok a figurákat, a védekezésünk is összeállt, ők pedig nem tudtak mit kezdeni az ekkor remekül játszó bolgár irányítónk játékával.

Csákány Emőke, a Postás csapatkapitánya így értékelt: – Nagyon akarta a csapat ezt a győzelmet, és végig volt erőnk, tartásunk, ennek köszönhettük, hogy az utolsó negyed ilyen jól sikerült. Ha már bejutottunk a kupában a legjobb nyolc közé, nem szeretnénk itt megállni. Úgy érzem, jók az esélyeink a továbbjutásra.

A lefújás után a hazai szurkolók vastapsától zengett a sportcentrum. Összességében kitűnő meccsen a Postás jelentős előnyt szerzett az oroszországi visszavágóra.
(Folytatjuk)

Jegyzőkönyv: Soproni Postás – Tabán Trafik – Csevakata Vologda (orosz):
84–66 (25–13, 20–23,12–16, 27–14), 2002. 02. 26., Sopron, Ronchetti-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés, 1400 néző. V: Polger (osztrák), Obradovic (bosnyák).
Postás: NAJDENOVA 19/3, CSÁKÁNY 12, Fodor 9/3, Sljahova 5, SAUER 20/3.
Cs.: AMBRUS 18, Englert 1, Russai. Edző: Meszlényi Róbert.
Vologda: Perevoznyikova 5/3, Pinenova 14/6, Danilenko 10, Szorokina 6, KALMIKOVA 14.
Cs.: Tutujeva 2, Szokolovszkaja, PODKOVALNYIKOVA 15, Harcsenko. Edző: Tatjana Karanicseva.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.