Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Amatőr tekézők versenyeztek
Fotó: Németh Péter

Amatőr tekézők versenyeztek

| Sport

Múlt héten rendezték városunkban a 60-as és a 100-as meghívásos tekeversenyt.

Szóka Sándor szervező, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Teke Szakbizottságának tagja elmondta: két napig tartott a megmérettetés, amelyen kizárólag amatőr női és férfi játékosok szerepelhettek. Amatőr státuszúnak az a tekéző számít, aki nem rendelkezik játékengedéllyel az NB III-ban vagy magasabb osztályú bajnokságban.

– A verseny komoly hagyományokkal rendelkezik, ez volt az ’50-es évektől az úgynevezett üzemi bajnokság, amelyre a város vállalatainak csapatai nevezhettek – mondta Szóka Sándor. – Akkoriban jellemző volt, hogy minden nagyobb cég rendelkezett tekepályával, így a megmérettetés is igen népszerű volt. Ez alkalommal 8 csapat játékosait hívtuk meg, a 60 dobásos versenyen 14-en, a 100 dobásos megmérettetésen pedig 22-en vettek részt.

Az „Elektromos” pályán rendezett verseny lebonyolítási rendszere szerint az első nap 30 teli és 30 tarolást kellett teljesíteni, következő napon pedig 50–50-szer kísérletezhettek mindkét dobásfajtában. 

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...