Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A lehetőségek ideje
– Igyekeztem kihasználni a pályán minden másodpercet – mondta Csendes Péter Fotó: Wörflinger Béla

A lehetőségek ideje

| Munkatársunktól | Sport

Néhány hét alatt nagyot fordult a világ Csendes Péterrel. A mindössze 16 éves játékos nemcsak a felnőttcsapat edzéseit kezdte el látogatni, hanem tétmérkőzésen is bemutatkozott az SKC-ban.

A Soproni Sportiskolában nevelkedett ifjú kosaras a Sopron KC U20-as csapatában rendszeres játéklehetőséget kap, az őszi szünet óta pedig a felnőtt játékosokkal edz. 

– Meglepődtem, mikor a klub jelezte: sok a sérült, és karantén miatt hiányzó játékos a nagycsapatban, ezért vegyek részt a felnőtt keret edzésén – mondta Csendes Péter. – Nagyon jó érzés volt bekerülni ebbe a közegbe, könnyen ment a beilleszkedés, mert segítőkészek voltak a többiek. A fiatalokat ismerem, azonban a rutinos játékosokkal fura volt együtt dolgozni. Például Milos Boriszovot vagy Takács Norbit tíz–tizenegy éves gyerekként csodáltam a lelátóról, most pedig hirtelen csapattársak lettünk. Rengeteget tanulhatok ezektől a kiváló kosarasoktól, óriási motivációt jelent, hogy ilyen fiatalon megkaptam a lehetőséget.

A 186 centi magas irányítónak végül három perc játéklehetőség jutott az Atomerőmű SE elleni meccsen.

– A mérkőzés előtti napon még izgultam, de az új irányító, Jackson megnyugtatott: azt mondta, sok éve foglalkozom a kosárlabdával, a felnőtt meccsen is csak ezt kell tennem – folytatta Péter. – A nagycsapat mérkőzése előtt jól ment a játék az U20-asoknál, így kellő önbizalommal léphettem pályára. Nyilván, nem vezérszerepet szánt nekem a vezetőedzőnk, de igyekeztem kihasználni minden pályán töltött másodpercet. Külön öröm, hogy azt a meccset még nézők előtt rendezték, így a családtagjaim, barátaim szeme láttára léphettem parkettre a felnőttek között.

Csendes Péter hálás a klubnak, valamint Kostas Flevarakis vezetőedzőnek, amiért megadta neki a lehetőséget a pályára lépésre. Azt mondja, fizikailag rengeteget kivesz a játékosokból az első osztály, a játék gyorsaságát pedig fejben nehéz követni. Jelenleg azonban már az a célja, hogy minél több játéklehetőséget harcoljon ki magának a felnőttek között is.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...