Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ez lesz…

| Munkatársunktól | Programajánló

Programajánló.

Filmvetítés: Kárpátia – magyarnak születtem

Október 1., csütörtök 18 óra, GYIK Rendezvényház

A gyertyák csonkig égnek

– színpadi játék

Október 2., péntek 19 óra, Liszt-központ

További időpontok: október 3. 15 és 19 óra

Malmozzunk!

Október 3., szombat 14–18 óra, Kuruc körút játszóter

Családi nap a Kurucdombon gyerekfoglalkozásokkal, utazó malommúzeummal, Fekete László erőművész show-műsorával, vetítettképes előadással

Hála Gála

Október 3. 16 óra, GYIK Rendezvényház

A 28. Soproni Idősek Világnapja alkalmából köszöntik mindazokat, akik a COVID-járvány okozta nehézségek elviselésében segítették a soproni időseket

A padlás – félig mese, félig musical

Október 4., vasárnap 15 óra, Soproni Petőfi Színház

Az előadás 1986-ba viszi vissza a nézőket, amikor ­Presserék megírták a művet. A darab egy soproni padláson játszódik, ahol a Rádiós – egy nagy tudású, fiatal feltaláló, később Nobel-díjra esélyes tudós – dolgozik és találkozik a szellemvilág képviselőivel. Az előadásban egymás mellett, egymást átszőve létezik a mese, a transzcendens világ és a valódi kordokumentum.

Jazz&Bor

Október 4. 19 óra, Liszt-központ

Koncert és borbemutató – a szeptember 20-ra meghirdetett program pótlása.

Fellép: az E.V.M Jazz, akik napjaink hazai és külföldi slágereit dolgozzák fel dzsessz/ smooth dzsessz stílusban. Bort kínál: Lőrinczy Bálint.

A külső világ megismerése

– új utakon a fenntarthatóságért

Október 6., kedd 18 óra, Soproni TIT nagyterme

Mesterházy Helga doktorandusz tart előadást A külső világ megismerése –új utakon a fenntarthatóságért címmel. A program a Legyen a tudomány mindenkié! Szeress nevelj okosan! előadássorozat I. része. A Soproni TIT, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola szervezésében.

Kisterenye énekes népszokásai

Október 10., szombat 15 óra, Ligneum látogatóközpont

A városunk fiataljainak zenei nevelésében kiemelkedő szerepet játszott pedagógus, Pécsváradi Ágnes mutatja be saját népzenei gyűjtését 1967-ből a hozzá tartozó eredeti hangzó anyaggal.

Kapcsolódó cikkek