Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Utazás a kotta-borítók világába

Utazás a kotta-borítók világába

| Munkatársunktól | Kultúra

Címlapon a design – betekintés a kottakészítés világába címmel nyílik kiállítás július 3-án a Liszt-központban a Soproni Ünnepi Hetek alkalmából.

 A két háború közötti különleges kottacímlapokat a Bősze Ádám Zenei Antikvárium ajánlotta fel. A kiállítás a Pro Kultúra, a Bősze Ádám Zenei Antikvárium és a Magyar Formatervezési Tanács együttműködésében jött létre, a három szervezet összefogásában valósul meg majd idén október 5–19. között az 5. Design Hét Sopron programsorozat.


A kivételesen érdekes kiállítás nemcsak zenei utazásra hívja a közönséget, hanem bemutatja, a kottacímlapok miként tükrözik egy kor vizuális stílusjegyeit. Izgalmas látni, hogy a különböző zeneműkiadók miként hívták fel a figyelmet a különböző korok és stílusok világára. A július 15-ig látható tárlaton rajzolt illusztrációkkal díszített német nyelvű fedőlappal és számtalan grafikai különlegességgel is találkozhatunk.


Sopron 2014-ben csatlakozott a designhét programsorozathoz. A nagy sikerű kezdeményezés részeként az elmúlt évben 15 programot kínáltak Sopronban a formatervezéstől az építészetig. Az idei évben tovább bővül a paletta a helyi vállalkozások bevonásával és a várost érintő legfontosabb urbanisztikai projektekkel.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...