Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Lengyel grafikus a hegyi kolostorban

| Munkatársunktól | Kultúra

Az anyag kettőssége címmel megnyílt Malgorzata Chomicz grafikusművész kiállítása a Sopronbánfalvi Kolostor Noviciátus termében. A lengyel grafikusművész képei a Torony Galéria után kerültek a kolostorba. A szervezők nem titkolt célja az, hogy minél többen láthassák a különleges grafikákat.

Malgorzata Chomicz 1970-ben született Lengyelországban. Kitűnő diplomával végzett Poznan´-ban, a Képzőművészeti Akadémián. 20 éve tanít grafikát, egyetemi professzor, több mint 65 egyéni kiállítása volt már. Az Eszterháza Központ szervezésében megvalósult mostani tárlaton bemutatták a művész Átváltozások című, a grafikáiból összeállított kisfilmjét is. Ezt a filmet Magyarországon elsőként a sopronbánfalvi kolostorban vetítették le.   

Az eseményen Egresitné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője köszöntötte az egybegyűlteket. A kiállítás anyagát Sass László, a kulturális bizottság elnöke ajánlotta a művészetszerető közönségnek. A tárlat egész novemberben látható a kolostor első emeleti termében. 

Kapcsolódó cikkek