Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Következik a komédia évada
Az Aida című előadást a jövő évadban a felsős, illetve a középiskolás/egyetemista bérleteseknek játsszák Fotók: Torma Sándor

Görög klasszikustól Rejtő Jenőig – színes lesz a 2018–19-es színházi repertoár

Következik a komédia évada

| Munkatársunktól | Kultúra

Az Egy éj Velencében című nagyoperettel kezdődik a Soproni Petőfi Színházban a következő évad. A 2018/19-es szezonban összesen tizenöt premiert tartanak – hangzott el az intézményben rendezett sajtótájékoztatón.

– Nemcsak a nézőszám emelés és a szórakoztatás a célunk a komédia évadával, hanem olyan nívós előadások bemutatása, amelyek elgondolkodtató módon beszélnek az emberekről, az életünkről – mondta Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője az évadhirdető eseményen.
A felnőtt bérletben ifj. Johann Strauss Egy éj Velencében című nagyoperettjét mutatják be Szolnoki Tibor, Domoszlai Sándor, Vadász Zsolt, Teremi Trixi és Zsadon Andrea főszereplésével. A Rejtő, a megejtő című kabaré Rejtő Jenő megfejthetetlen világába kalauzolja a közönséget Pataki András rendezésében. Különleges színházi élményt kínál Arisztophanész A gazdagság című művének színpadra állítása Katona Imre irányításával. Demcsák Ottó rendezésében, Rovó Péter és Szakál Attila koreográfiáival tűzik műsorra A szving meg a tangó című táncjátékot. Ebben argentin és osztrák művészek is vendégszerepelnek.


A kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen készül Alan Zachary – Michael Weiner Első randi című musicalje, amely magyarországi ősbemutató Szente Vajk rendezésében, Feke Pál és Mikó István főszereplésével. A felnőtt bérletesek kamaraelőadásként nézhetik meg Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színpadi játékát.

A felnőtt bérletesek kamaraelőadásként tekinthetik meg a Jelenetek egy házasságból című színpadi játékot, melynek szereplője Kiss Szilvia és Gál Tamás
Idén is fontos szerepet kapnak a kulturális intézményben a fiatalok, folytatódik a színházi nevelési program, amelyben az iskolákon keresztül a diákokat szólítják meg. A középiskolásoknak és egyetemistáknak, a felsősöknek, valamint az alsósoknak külön bérletet hirdettek, ennek részleteit elolvashatják a www.soproniszinhaz.hu oldalon.


A sajtótájékoztatón dr. Fülöp Péter, a kaposvári színház igazgatója hangsúlyozta: örül annak, hogy az Első randi című előadás koprodukcióban jöhet létre, ő ugyanis vezetőként hisz az együttműködés erejében. A soproniakkal a díszlet és jelmezköltségen osztoznak, és az előadásban bizonyos szereplők azonosak lesznek. A főszereplő Feke Pál hozzáfűzte: egy igazi szórakoztató musical-comedyről van szó, amelyről nagyon reméli, hogy elnyeri majd mindkét város közönségének a tetszését.


Demcsák Ottó, a Sopron Ba­lett vezetője A szving meg a tangó előadásról azt mondta: nagy kihívás számukra ennek a táncjátéknak a színpadra állítása. Nem tánctörténeti előadást akarnak létrehozni, hanem megmutatni azt, hogy két nagyvárosban, New Yorkban és Buenos Airesben miként szeretnének az emberek létrehozni egy új világot, az önmegvalósító, illetve befelé, felfelé forduló törekvéseikkel. Érdekessége lesz az előadásnak, hogy mindkét táncstílusban ugyanazt a történetet láthatják a nézők.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...