Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Jótékonysági zenés est

| Munkatársunktól | Kultúra

Jótékonysági koncertet szerveznek szombaton a fogyatékkal élő fiatalok és családjaik megsegítésére. A Búgócsiga Akusztik Gardenben három zenekart láthatnak az érdeklődők.

A „Hova Tovább” Közhasznú Alapítvány és a „Virágfüzér” Sérültek Napközi Otthona összefogott a sérült fiatalokért: nagyszabású jótékonysági koncertjük bevételét a hátrányos anyagi helyzetben lévők támogatására, a foglalkozások kibővítésére és olyan szabadidős programokra fordítják, amelyekhez a sérültet nevelő családok önerőből nem tudnának hozzájutni. A szombati rendezvényen fellép a Kedveskovács Zenekar, a Bendzsó Music Band Varga Katalin fogyatékkal élő napközis taggal és a HayDmStreet zenekar. 

– Szorosan együttműködünk a „Hova Tovább” alapítvánnyal, sokan járnak hozzánk a közhasznú szervezet alapítótagjai közül – mesélte Kissné Mayer Mária, a „Virágfüzér” Sérültek Napközi Otthonának vezetője. – A két kedvelt soproni zenekar mellett Budapestről érkezik hozzánk a Kedveskovács együttes. 21 órakor szándékosan az ő akusztikusabb zenéjükkel nyitjuk a jótékonysági estet. Ekkor még a sérült fiatalok és szüleik is meg tudják hallgatni a koncertet, mert később állapotukból adódóan ők már pihennek. Mindhárom zenekar önzetlenül ajánlotta fel a segítségét.

Segítő szervezet

A „Hova Tovább” Közhasznú Alapítványt 2006-ban hozták létre a halmozottan sérült fiatalok szülei a nagykorúvá vált fiatalok ellátása, fejlesztése céljából. A szervezet nemcsak a fiatalokat, hanem családjaikat is támogatja. Jelenleg heti rendszerességgel délutánonként szerveznek programokat.

A Virágfüzér Sérültek Napközi Otthona 2003-ban alakult. Családban élő, részben önálló, fogyatékkal élő felnőtteknek nyújt teljes körű napközbeni ellátást. Elsődleges feladata a fogyatékossággal élők képességeinek javítása, szinten tartása. Elősegíti szabadidejük hasznos eltöltését, a társas kapcsolatok kialakítását és bővítését.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...