Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét világsztárok
Jövőre is a Kossuth-díjas Horváth Kornél lesz a SopronDrum szervezője Fotók: Soproni Téma-archívum

Megduplázta a látogatószámot a témapark

Ismét világsztárok

| Munkatársunktól | Kultúra

Újra világsztárokat láthatunk a barlangszínházban – a sokszoros Grammy-díjas David Sanborn szaxofonista és Stanley Clarke basszusgitáros is fellép a SopronDrumon. A jövő évad programja május 20-án kezdődik és szeptember 12-ig tart.

Összesen tíz Grammy-díjjal a tarsolyában lép fel a harmadik SopronDrumon David Sanborn szaxofonista és Stanley ­Clarke basszusgitáros világsztár jövőre. A fertőrákosi barlangszínház 2020-as szezonjának további előadásaiban megelevenednek mesés musicalek hősei, egy koncerten újraélhető az István, a király legendája, Leslie Mandoki pedig zenészbarátaival érkezik erre a helyre – jelentette be évadot hirdető sajtótájékoztatóján Pataki András, a játszóhelyet működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az igazgató elmondta: a jövő évadban megemlékeznek arról, hogy ötven éve, 1970. június 27-én rendezték az első színházi előadást a helyszínen. Az évforduló jegyében telik majd a szezon. Egyúttal bejelentette: a barlangszínház életében az idei évad áttörést jelentett, ugyanis míg 2016-ban 14.500 nézőt fogadtak ezen a helyen, addig 2019-ben már elérték a 30.000-es látogatószámot, 2020-ban pedig 35 ezer nézőre számítanak. Örömtelinek nevezte, hogy a témaparkban az elmúlt években megduplázódott a látogatói létszám, ott 40 ezer feletti érdeklődőt fogadnak immár rendszeresen.

A 2020-as nyári évadot május 30-án a Soproni Petőfi Színház művészeinek koncertje nyitja, helyi zenészek, zenekarok közreműködésével. Ezen a hétvégén nagyszabású családi napot tartanak színes programokkal a fertőrákosi kőfejtőben és témaparkban.

A Sopron Classic hetében találkozhat a közönség az Ötórai hangolókkal. A soproni szimfonikusok május 31-től augusztus 23-ig összesen nyolcszor lépnek fel.

Elhangzott: az Európai Uniótól nyert 120 millió forintos támogatásnak köszönhetően szeretnék megnyitni a Dohnányi-termet. Itt modern technika segítségével megidézik majd a Sopronhoz kötődő zeneszerzők: Liszt Ferenc, Joseph Hayd, Goldmark Károly, Soproni József, Takács Jenő és Szokolay Sándor életútját, szellemiségét.

A 2020-as barlangszínházi szezont szeptember 12-én a Budapest Bár koncertje zárja. A rendezvénysorozat létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a városi önkormányzat is segítette. A jövő évad részletes programjáról a soproniszinhaz.hu oldalon olvashatnak. 

Idén számtalan családi programot tartottak a témaparkban – nem lesz ez másként 2020-ban sem

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...