Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Eszterháza-központ: Ismét várják a látogatókat

| Kultúra

Újra fogadnak látogatókat az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. örökséghelyszínei, a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchényi-mauzóleum és a sopronbánfalvi kolostor pálos kiállítása.

– Biztosítunk minden, a jogszabályok szerinti feltételt és körülményt ahhoz, hogy teljes biztonságban legyenek látogatóink – mondta Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető. – Mindeközben ütem szerint halad mindkét kastély nagyvolumenű fejlesztése is.

A fertődi Esterházy-kastély keddtől vasárnapig 9–17 óra között tart nyitva, látogatható Zoób Kati: „Repertoár – Az ellentétek harmóniája” című kiállítása is a Narancsházban. A látogatóknak a védettségi igazolványukat a jegyvásárlásnál és a múzeumi térbe történő belépésnél is fel kell mutatniuk, ahol kötelező a maszkhasználat.

Vezetetten látogatható a Széchényi-mauzóleum és a Nemzeti Sírkert részét is képező szakrális környezete, keddtől vasárnapig 9–17 óra között tart nyitva, de meg lehet nézni a pálos kiállítást is a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem földszintjén.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...