Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elkészült az új aula
Az iskola közösségi életének méltó helyszíne lett az új aula Fotó: Németh Péter

Hunyadi: A diákok már „belakták” a közösségi teret

Elkészült az új aula

| Munkatársunktól | Kultúra

Átadták a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola új auláját. A közösségi teret Szemerei János püspök szentelte fel az elmúlt pénteken.

– Egy évtizedes álmunk vált valóra azzal, hogy elkészült az aula és a közösségi tér – mondta el az ünnepélyes átadón Rajnai Károly, Hunyadi János az Evangélikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója. – Az építkezés tavaly májusban kezdődött el, és nagy örömünkre a március 15-i ünnepséget már itt tarthattuk meg.Reményeink szerint az aula nem csupán egy közösségi tér lesz, hanem itt rendezhetjük meg a nagyobb ünnepeinket, s istentiszteletek, áhítatok méltó helyszíne is lehet. Emellett kiállításokat is szervezhetünk itt.


Az aulaavató rendezvényen részt vett dr. Simon István alpolgármester, továbbá az iskola társintézményei is elküldték üdvözletüket. A közösségi teret Sze­me­rei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke szentelte fel. Az ünnepségen verset szavaltak a diákok, valamint fellépett az énekkar.


Mint arról beszámoltunk az 510 négyzetméteres új aula megépítésének 350 millió forintos költségét az intézmény egyrészt saját költségvetéséből teremtette elő, ehhez társult az egyház 50 millió forintos támogatása..

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...