Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Azahriah a SopronFesten
A pünkösdi hosszú hétvégén, május 17–18–19-én a SopronFesten fellép Azahriah (felvételünkön) mellett többek között Majka, Beton.Hofi, a Bagossy Brothers Company, Dzsúdló, a Follow the Flow, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, T.Danny és a Valmar, a nemzetközi porondról pedig Alle Farben, a Kraak & Smaak, a Kruder & Dormeister és a Sigma érkezik.

A tavalyi nézőszám duplájára számítanak a szervezők

Azahriah a SopronFesten

| Kultúra

Azahriah 2024-ben csak néhány alkalommal lép színpadra, a tripla Puskás Aréna előtt fél évig sehol nem találkozhat vele a közönség. Egyetlen kivételt tesz: május 18-án egy exkluzív show-val érkezik a SopronFest nagyszínpadára!

– Sopron vezetőivel és a város kulturális, gasztronómiai életének motorjaival azon dolgozunk, hogy egy új ünnep szülessen Sopronban – kezdte Lobenwein Norbert főszervező. – Nemcsak új, de sok szempontból újszerű fesztivál megteremtése a cél, amely egy közös munka eredménye lehet. Ebben a kínálatban az egyik kulcs természetesen a zenei program, a koncertek.

A fesztivál koncertkínálata és helyszíne is jelentősen változik tavalyhoz képest. A fedett helyszínek mellett felépül egy szabadtéri nagyszínpad is, és bár a befogadóképesség korlátozott, a tavalyi nézőszám duplájára számítanak a szervezők. Továbbra is a cél az emberi léptékű méret.

– Azahriah 2024-ben alig lép fel pár helyen, a Puskás előtt fél évig pedig sehol nem találkozhatunk vele. Ez alól egyedül a SopronFest a kivétel, ami nagy öröm nemcsak számunkra, de minden bizonnyal a rajongói is várják őt – folytatta Lobenwein Norbert. – Hozzá hasonlóan még néhány kuriózumra számíthatunk, olyanokra, akik csak a SopronFesten koncerteznek.

A SopronFest sok szempontból más kíván lenni, mint a zenei fesztiválok általában: tíz napra izgalmas, pezsgő forgataggá változtatja Sopron városát. Az éttermeket, kávézókat, klubokat, utcákat és tereket kulturális, képzőművészeti, zenei, gasztronómiai programokkal töltik meg, a Lövérekben pedig a hazaiak mellett nemzetközi sztárok is színpadra lépnek. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek