Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A gyermekek fesztiválja
Nem hétköznapi arcát mutatta szombaton az Erzsébet-kert: igazi mesebirodalommá változott a népszerű soproni közpark. Fotó: Filep István

65. Soproni Ünnepi Hetek: Ünnepeld a múltat, inspiráld a jövőt!

A gyermekek fesztiválja

| Munkatársunktól | Kultúra

Varázslatos lények, tündérek és manók lepték el szombaton az Erzsébet-kertet, hétvégén tartották ugyanis a 16. Tündérfesztivált. A program nyitányával nemcsak a gyermekek népszerű programja, hanem az idei Soproni Ünnepi Hetek is elstartolt.

Matracok, csónakok, vízilabdások, tűzoltók, a Soproni Vízmű szakemberei – és persze számtalan hegyes fülű manó és szépséges tündér. Nem hétköznapi arcát mutatta szombaton az Erzsébet-kert: igazi mesebirodalommá változott a népszerű soproni közpark, reggel ugyanis megnyitották az idei, 16. Tündérfesztivált. A zenepavilonban elsőként Kóczán Péter köszöntötte a közönséget. A Pro Kultúra ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy egész évben készültek a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeire, melynek a Tündérfesztivál az első hivatalos programja.

– Jó látni, hogy évről évre mesebeli hellyé változik az Erzsébet-kert. Ilyenkor a gyerekek a főszereplők – tette hozzá dr. Farkas Ciprián. A polgármester szerint a SopronFest és a Soproni Borünnep jó nyitánya volt az idei szabadtéri szezonnak, amelynek méltó folytatása a Tündérfesztivál.

Idén a víz volt a program központi eleme: számos vizes játékkal várták a gyermekeket a szervezők.

Ünnepeld a múltat, inspiráld a jövőt! – ez már a 65. Soproni Ünnepi Hetek mottója. A háromhetes fesztivál a város értékeit mutatja be koncerteken, kiállításokon, színházi előadásokon, sport- és ifjúsági rendezvényeken. Kiemelt figyelmet kap városunk díszpolgárának, Giczy János festőművésznek az életműve: június 17-től július 2-ig emlékkiállítás nyílik a Festőteremben, valamint egy kisebb kamarakiállítás a Múzeumnegyedhez tartozó Fabricius-ház minigalériájában.

Újdonság lesz a június 24-i múzeumok éjszakáján a Fő téri Soproni Utcák Ünnepe. A programsorozat részét képezi idén a június 25-i nemzetközi fúvószenekari találkozó és a július 1-jére és 2-ára meghirdetett V. Soproni Kórusünnep. 

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...