Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Személyes felelősség

| Tallózó

Nekem elegem van a Covidból.

Szerintem Ön is szeretné már a régi, megszokott életét élni. Nos, hogy így legyen, ahhoz megfertőződésünk és megbetegedésünk esélyét hatékonyan csökkentenünk kell. Ez bizony rajtunk (is) múlik. Elvileg (és én bízom benne, hogy gyakorlatilag is) társadalomban, közösségben élünk. Egy közösségben az ember nemcsak magáért, de a közösség többi tagjáért is felelősséggel tartozik. Nem, nemcsak közvetlen szeretteiért, hanem mindenkiért!

A Covid megszelídítéséhez rengeteg-rengeteg embernek elfogadható hatékonyságú védettséget kell elérnie a betegséggel szemben. Ettől még sajnos messze vagyunk. Ezt a relatív megbízható védettséget a betegség átvészelése (ami sajnos elég sokesélyes!) és/ vagy oltás (ami már bizonyított és biztonságos) adhat egy embernek.

Logikusan a második módszer választandó. Szerencsénkre most már oltóanyag bőven rendelkezésre áll. Persze a védettségünkhöz ezt be is kell adatni.

Csökkentse a betegség rizikóját hatékonyan, védőoltással! Védje önmaga és környezete életét, egészségét! Ha még mindig bizonytalan, kérje ki szakember véleményét!

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

Soproni Téma kvízek

Soproni Téma kvízek

2023. 03. 13.

Ezen az oldalon próbálhatod ki aktuális kvízünket, alatta találod régebbi játékaink listáját.