Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bizonyítékok alapján

| Tallózó

Furcsa érzés, amikor valaki úgy tér vissza a rendelőbe, hogy azt mondja: Húúú...

nagyon jól működik ez a tabletta, milyen jól eltalálta. Persze örülök, mert látom, hogy örül, és persze annak is, hogy működik, amit javasoltam, de azt hallani, hogy eltaláltam, kicsit mintha azt sugallná, hogy a terápiaválasztás találgatás alapján történt.

Ma már minden gyógyszer alkalmazhatósága az aktuális tudományos bizonyítékok alapján történik. Nem is kerülhet forgalomba olyan, amire nincsen ilyen bizonyíték. Ezért meg tudjuk mondani, mennyire várható tőle hatás az aktuális helyzetben, és azt is, milyen mellékhatás adódhat, mik a módszer lehetséges kockázatai. A szakmai döntés így mindig a várható hatás és lehetséges kockázat mérlegelésével születhet. Elsősorban ez a különbség a gyógyszer, illetve az egyéb gyógyítási praktikák között. Ez elég nagy különbség.

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

Az éltető szeretet erejével

2019. 12. 18. | Pluzsik Tamás

„Sopron, te lelkünk éltető láng! Hű őr az ősi végeken” – hangzanak Sarkady Sándor sorai a város himnuszában. Vallják ezt azok, akik már nemzedékek óta itt élnek, és azok is, akik elszakadtak Soprontól.

Minden nap tegyen...

2020. 01. 22.

Minden nap tegyen valamit önmagáért! A testi, lelki, szellemi egészségéért a legtöbbet önmaga teheti. Dobja sutba a török időkből ránk ragadt kesergést és… cselekedjen!