Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: szolnoki vesztes mérkőzés

| Munkatársunktól | Sport

Biztató játékkal, de vereséget szenvedett a 10. helyen álló Sopron KC csapata a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK otthonában. Sabáli Balázs együttese négy légióssal játszotta le a találkozót.

A szolnoki meccs első negyede után senki sem gondolta, hogy még izgalmakat rejt magában a találkozó: a bajnoki címvédő 24–11-re nyerte az első etapot, a soproni csapat rengeteg hibával játszott. Azonban nagyot fordult a meccs a második negyedtől: egyre jobban „ültek” a soproni dobások, a csapat pedig elkezdte a felzárkózást, Warnert nem tudták tartani a szolnokiak, a félidő előtt pedig a magyar mag, a Dénes–Supola–Takács trió játszott eredményesen, így csak öt pont maradt a hazai előnyből (41–36). 

A harmadik negyedben tovább folytatódott a meglepően eredményes soproni játék, egálra is felzárkózott a vendégcsapat. A Szolnok azonban rutinos játékosainak köszönhetően ismét vezetést szerzett, ezt pedig növelni is tudta a meccs végéig a nemzetközi porondon is jól teljesítő Tisza-parti csapat. Az SKC meglepetést nem okozott, de a tisztes helytállásért dicsérhető az együttes. A csapat az utolsó pillanatig küzdött, végül 10 ponton belülre került, de győzni nem volt esélye. A végeredmény: Szolnoki Olaj KK – Sopron KC, 83–74.

– Warneren és Gordonon kívül más nem tudott annyi pluszt hozzátenni a játékunkhoz, hogy győzni tudjunk. Megnyertük a lepattanócsatát, ami nagy eredmény Szolnokon. Ugyanakkor megint rengeteg volt az eladott labdánk, ez megpecsételte a sorsunkat – mondta Sabáli Balázs vezetőedző.

Az SKC szombaton 18 órától a bajnokságban a második helyen álló Körmend együttesét fogadja a Novomatic-arénában.

Keresik az ötödik légióst

Lapunk is beszámolt arról (SKC: fontos győzelem, 2019. január 16., Soproni Téma 8. oldal), hogy a Pécs elleni hazai mérkőzés után az SKC vezetősége szerződést bontott egyik légiósával, az amerikai Lawrence Gilberttel. A szakmai stáb tervei között szerepel, hogy pótolják a kieső játékost, és a szezon végéig újabb külföldi játékost szerződtetnek. Az ötödik légiós keresése folyamatban van, a klub szeretné, ha minél előbb teljes kerettel készülhetne az együttes a hátralévő bajnoki fordulókra.

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...