Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron volt a női foci fővárosa
Rácz Zsófia a magyar válogatott egyik kulcsembere volt. Fotó: mlsz.hu

Helikopterrel érkezett a kapitány a magyar válogatotthoz

Sopron volt a női foci fővárosa

| Papp Győző | Sport

A magyar női labdarúgó-válogatott tizenöt évvel ezelőtt ősszel Sopronban rendezte be főhadiszállását. Legjobbjaink négy mérkőzést vívtak a városi stadionban, ezek között volt egy barátságos összecsapás, a többi pedig világbajnoki selejtező.

Szeptember elején gyengére sikerült a soproni főpróba a világbajnoki selejtezők előtt. Ausztria felkészülési mérkőzésen 5–3-ra magabiztosan legyőzte a mieinket. A nyitányon aztán Szarajevóban Bosznia–Hercegovina ellen már jobban ment a játék, és ennek 2–0-s győzelem lett a jutalma. Majd újra Sopron következett, ezúttal már tétmérkőzésnek volt helyszíne a város, ahol második vb-selejtezőjét is megnyerte a magyar női labdarúgó-válogatott.

Magyarország–Lengyel­ország: 4–2 (1–1), Sopron, 2009. szeptember 24., 1000 néző. V.: Kunick (német).

Magyarország: Szőcs – Tóth II (Gáspár), Komács, Tóth I, Szeitl, Gál, Vágó, Rácz, Zágor (Pádár), Méry (Smuczer), Tálosi. A gólszerzőink: Méry, Tóth, Pádár, Vágó.

A Románia elleni meccs előtt jó hírnek számított, hogy Jakabfi Zsanett, a Wolfsburg légiósa, az előző esztendőben az év játékosának választott futballista felépült sérüléséből.

Magyarország–Románia: 1–1 (0–0), Sopron, 2009. október 28., 1500 néző. V.: Piric (skót).

Magyarország: Szőcs – Tóth II, Krenács, Smuczer (Sipos), Tóth (Méry), Szeitl, Vágó, Jakabfi, Rácz, Tálosi, Zágor (Pádár). A gólszerzőnk: Méry.

November közepén az ukránok elleni meccs előtt nem várt nehézséggel kellett megküzdenie a szakmai stábnak: Repül a szövetségi edző, Vágó Attila helikopterrel utazik Sopronba – írta a Nemzeti Sport. A szakember a Szolnoki MÁV NB II-es csapatának szakvezetője is volt, és a rang­adójuk után két órával a 315 kilométerre fekvő Sopronban volt jelenése. „Szerencsére barátaim segítsége révén helikopterrel sikerült megszerveznem az utazást, így idejében ott lehetek az ukránok elleni, nagyon fontos mérkőzésen” – nyilatkozta az edző.

A mérkőzés előtt egy nappal az egyik legjobb játékos – a szövetségi edző lánya –, Vágó Fanny nyirokcsomó-gyulladással került a soproni kórházba.

Magyarország–Ukrajna: 1–1 (0–0), Sopron, 2009. november 14., 1000 néző. V.: Pedersen (norvég).

Magyarország: Szőcs – Gáspár, Demeter, Tálosi Szabina, Krenács, Tóth II, Smuczer (Méry), Jakabfi, Rácz, Zágor (Tóth), Pádár (Jakab). A gólszerzőnk: Jakabfi (16.).

A magyar lányok veretlenül, két győzelemmel és két döntetlennel a vb-csoportjuk második helyén álltak, csupán egy ponttal lemaradva Lengyelország mögött. Ilyen remek szereplésre senki sem számított a fiatal csapattól.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...