Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folytatódik a küzdelem
Papp Klaudia szerint a kupadöntőben (felvételünkön) euforikus hangulatban tudtak játszani a DVTK ellen, a bajnokságban viszont már a papírforma érvényesült. Kőkemény csata vár a Sopron Basketre a Szekszárd elleni bronzmérkőzéseken is... Fotó: MKOSZ – Girgász Péter (archív)

Papp Klaudia: „Nagyon akarja a csapat a bronzérmet”

Folytatódik a küzdelem

| Munkatársunktól | Sport

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonban – pályahátrányból indulva – le kell győznie a nagy rivális Szekszárd együttesét.

– A DVTK-t legyőztétek a Magyar Kupa döntőjében, aztán a bajnoki elődöntő már két miskolci sikert hozott. Mi volt a különbség?

– A kupadöntőben euforikus hangulatban léptünk pályára, teher nélkül játszhattunk, megfogyatkozott csapatunk pedig fantasztikusan szerepelt, nagyon kijött a lépés több játékosnak is. A bajnoki elődöntőben aztán már jobban látszott az, hogy a DVTK mélyebb rotációval tud dolgozni. Egyszerűen érvényesült a papírforma, az idei szezonban mindenki tudja, hogy a Diósgyőr kimagaslik a mezőnyből. Jobb kosárlabdát tudott játszani, megérdemelte a továbbjutást.

– A Sopron Basket így a bronzéremért szállhat harcba. Mire számítasz a Szekszárd elleni párharcban?

– Egy biztos: kőkemény mérkőzéseket játszunk majd, ismerjük ellenfelünket, tudjuk, hogy mennyire szigorúan védekezik Zeljko Djokic együttese. A bajnoki alapszakaszban nagyon egyformán végzett a két csapat, mégis úgy érzem: ha jó ritmusban játszunk, a bronzcsatában nem kellene, hogy gondot okozzon nekünk a szekszárdi alakulat. Az esélyeinket növeli, hogy sérültjeink is felépültek, az pedig 100 százalék, hogy mindent megteszünk majd azért, hogy megnyerjük a bronzérmet.

– A Sopron Basket mellett a 3×3-as kosárlabda-válogatottban is játszottál az elmúlt időszakban. Hogy értékeled a nemzeti csapat szereplését?

– Nem sok időnk volt felkészülni a lányokkal, ugyan­akkor az is igaz, hogy nagyon „soproni” a mostani válogatott, hiszen négy kerettagból hárman – Böröndy Vivien, Beatrice Mompremier és jómagam – is a zöld-sárga együttestől érkeztünk. Elsőre nem sikerült kvótát szereznünk az olimpiára, de lesz még esélyünk májusban: Debrecenben lesz egy 16 csapatos torna, amelyről három együttes kvalifikálhatja magát a párizsi olimpiára. Sok jó válogatott érkezik a hajdúsági városba, nem számítunk favoritnak, ugyanakkor szeretnénk meglepetést okozni, és kvótát szerezni.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek