Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lendületben Sopron
Fotók: Filep István

Városunk egyre vonzóbb célpontja a beruházásoknak

Lendületben Sopron

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

– Sopron lendületben van, ezzel párhuzamosan a városi fejlesztések is lendületben vannak – mondta dr. Farkas Ciprián a Gönczi Kft. új raktárépüle­tének átadóján. A több mint 3500 négyzetméteres csarnokot már használják.

– Sopron város céghálójában fontos szerepet játszanak a családi vállalkozások. Munkahelyeket teremtenek, adót fizetnek – ezzel is segítik a város működésének fenntartását – mondta az új raktárépület átadóján dr. Farkas Ciprián. – A városvezetés mindig örömmel támogatja az olyan fejlesztéseket, melyek hozzájárulnak Sopron gazdasági fejlődéséhez. Az elmúlt ciklusban új ipari zónát hoztunk létre, és megépült a város inkubátorháza, mely az M85-ös gyorsforgalmi úttal könnyen elérhetővé vált. A város így egyre vonzóbb célpont a beruházások és a vállalkozók számára is.

A fejlődésre jó példa a soproni Gönczi Kft., amely az elmúlt évtizedekben nagy utat járt be. 1987-ben alapították a céget, akkor még egyetlen teherautóval szállítottak árut. A tavalyi évben már 2,7 milliárd forint bevétellel büszkélkedhetett, emellett 70 embernek ad munkát. A kft. 2015 óta nyújt komplex raktározási szolgáltatásokat ipari partnereinek.

A most megvalósult projektben felépítettek egy 3570 négyzetméteres, logisztikai raktárcsarnokot, melyben helyet kapott egy modern, soros állványrendszer. A környezettudatosság jegyében az épület tetejére egy magasteljesítményű, szigetüzemű napelemrendszert telepítettek. A munkatársaknak konfliktuskezelési tréninget szerveztek, illetve igény szerint egyéni tanácsadáson vehetnek részt.


A Gönczi Kft. most megvalósult projektjében felépítettek egy 3570 négyzetméteres logisztikai raktárcsarnokot, melyben helyet kapott egy modern, soros állványrendszer is.


A fejlesztést hatására több megrendelőt tudnak kiszolgálni, ezzel pedig növelik versenyképességüket.

– A gazdaságfejlesztés az egyik alappillére a magyar kormány stratégiájának, ezért számos gazdaságélénkítő programban vehetnek részt a vállalkozások – hangsúlyozta az avatóünnepségen dr. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – A Gönczi Kft. ezt remekül ki tudta használni, így hozzájárult városunk gazdasági fejlődéséhez is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...