Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A döntés lehetősége

Jegyzet

A döntés lehetősége

| Városi hírek

Már csak néhány nap, és hivatalosan is lezárul az önkormányzati választások aláírásgyűjtési időszaka, hogy aztán a pártok és a jelölőszervezetek direktbe kapcsoljanak.

Sopronban elsőként, néhány óra leforgása alatt, a Fidesz–KDNP gyűjtötte össze a szükséges ajánlásokat. A többiek még e sorok írásakor is vadásztak az aláírásokra. Ahogy az előzetesen várható volt, városunkban hatan szeretnének polgármesterek lenni, de jelen pillanatban csak dr. Farkas Ciprián indulása biztos. A többiekre még várni kell. Ami már biztosan tudható, hogy az ellenzéki pártok legnagyobb vérveszteségét az MSZP szervezete szenvedte el. Ugyanis nem volt hajlandó feladni önállóságát, elfogadni pártközpontja és a vele szövetséges DK, plusz Párbeszéd diktatorikus döntését, miszerint köteles lett volna a párbeszédes polgármesterjelöltet támogatni annak ellenére, hogy alkalmatlannak tartja a város vezetésére. Ezért inkább feloszlatta önmagát. Erre mondják: így múlik el a világ dicsősége…

Egy politikai kampányban mindig lehetnek váratlan húzások, vagy a politikusok kimondhatnak olyan gondolatokat, amelyeket később megbánnak, de igaz lehet az ellenkezője is, mert egy-egy mondat akár szállóigévé is válhat. Mindenesetre izgalmas napokat, heteket élünk. Nekünk, választópolgároknak „csak” az a dolgunk, hogy megismerjük a jelölteket, ki, mit tett a városért, ahol él, mert azért az talán evidens, hogy Sopron polgármestere csak soproni lehet. Mi, soproniak szerencsés helyzetben vagyunk, mert senki sem vitathatja, még sanda politikai szándékból sem, hogy mit tett a jelenlegi városvezetés a polgármesterrel az élén azért, hogy mi, akik itt élünk, jobban, komfortosabban érezzük magunkat. Igen, tudom, ennek ellenére sok még a tennivaló, de egy város vezetése nem más, mint örökös megújulás, alkalmazkodás a mindenkori körülményekhez, kapcsolatok kiépítése, megérteni az emberek szavát. És újabb és újabb tervek készítése a városfejlesztésre, majd azok megvalósítására. Kétségkívül nehéz és összetett feladat, csak kevesek alkalmasak rá. De nem megoldhatatlan, hiszen itt van a példa a szemünk előtt.

Gondoljuk át tényszerűen a város elmúlt, közel öt esztendejét, s ha így teszünk, akkor nem okoz gondot, hogy június 9-én melyik polgármester-jelöltre voksoljunk.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...