Idegenvezetők világnapja

| Munkatársunktól

Sopronban február 25-én tartják meg az idegenvezetők világnaphoz kapcsolódó programokat.

Mint arról előző lapszámunkban beszámoltunk, a tizenegyedik rendezvényen köszönthetik a háromezredik látogatók. A helyieket és a városba látogató turistákat egész napos eseménysorozat várja, a részvétel ingyenes.

A séták a Várkerületen, a Mária szobortól indulnak. A program: 10 órakor a történelmi belvárost mutatja be Frangné Kalmár Tünde, Sopron és a bor kapocslatáról Vránich István beszél. 11 órakor Sümeghy Gyöngyivel indulhatnak a Nap és a fény nyomába, Kiss János pedig a történelmi belvárosról mesél.14 órakor Reformáció – Sopron címmel tart vezetést Barasitsné Fekete Katalin, a történelmi belvárost Cséry Katalinnal ismerhetik meg. 15 órakor Soproni Géza és Sógor János ugyancsak a belvárost mutatja be.

Kísérő rendezvényként 10 és 14 órakor Sáros Viktor vezetésével séta indul a Csik Ferenc uszodától a Taródi várhoz. 14 órakor Munkás Ágnes vezetésével indul a barangolás a Lőverekben, túra a Nepomuki Szent János kápolnától a Szent Margit templomig tart.

15 órakor Taschner Tamás fedi fel a Deák tér titkait. A találkozó a Deák Téri Általános Iskolánál lesz.

(Az elmúlt heti lapszámunkban tévesen közöltük, hogy az első idegenvezetők negyven éve kezdték meg munkájukat. Hivatásos idegenvezetők már korábban is dolgoztak Sopronban.)

Teljes verzió