Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Idegenvezetők világnapja

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Sopronban február 25-én tartják meg az idegenvezetők világnaphoz kapcsolódó programokat.

Mint arról előző lapszámunkban beszámoltunk, a tizenegyedik rendezvényen köszönthetik a háromezredik látogatók. A helyieket és a városba látogató turistákat egész napos eseménysorozat várja, a részvétel ingyenes.


A séták a Várkerületen, a Mária szobortól indulnak. A program: 10 órakor a történelmi belvárost mutatja be Frangné Kalmár Tünde, Sopron és a bor kapocslatáról Vránich István beszél. 11 órakor Sümeghy Gyöngyivel indulhatnak a Nap és a fény nyomába, Kiss János pedig a történelmi belvárosról mesél.
14 órakor Reformáció – Sopron címmel tart vezetést Barasitsné Fekete Katalin, a történelmi belvárost Cséry Katalinnal ismerhetik meg. 15 órakor Soproni Géza és Sógor János ugyancsak a belvárost mutatja be.


Kísérő rendezvényként 10 és 14 órakor Sáros Viktor vezetésével séta indul a Csik Ferenc uszodától a Taródi várhoz. 14 órakor Munkás Ágnes vezetésével indul a barangolás a Lőverekben, túra a Nepomuki Szent János kápolnától a Szent Margit templomig tart.


15 órakor Taschner Tamás fedi fel a Deák tér titkait. A találkozó a Deák Téri Általános Iskolánál lesz.


(Az elmúlt heti lapszámunkban tévesen közöltük, hogy az első idegenvezetők negyven éve kezdték meg munkájukat. Hivatásos idegenvezetők már korábban is dolgoztak Sopronban.)

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...