Újabb városi útfejlesztések

| P. Horváth László

Az útfelújítási program keretén belül a Winkler út mintegy 500 méteres szakaszát újraaszfaltozták, a Kitaibel utcában a járda újult meg 250 méteren, a Sarudi utca burkolata pedig felületzárást kapott – minderről a városvezetés személyesen is megbizonyosodott.

– Hétről hétre városszerte ellátogatunk azokra a helyszínekre, ahol a közlekedési infrastruktúra fejlesztése történik – mondta dr. Simon István alpolgármester az elmúlt héten tartott sajtótájékoztatón. – Ezúttal a Lövérek városrészt kerestük fel, ahol több helyszínen is jelentős munkálatokat végzett a kivitelező a közelmúltban. Jó látni, hogy megújult a város egyetlen szerpentinje, a Winkler út is. 

Dr. Farkas Ciprián polgármester arról számolt be, hogy a város talán legszebb útja, a kacskaringós Winker út teljes hosszában, mintegy ötszáz méteren új aszfaltburkolatot kapott, valamint kiépítették az útszegélyt is. Emellett a Kitaibel utcában kétszázötven méteren a járda újult meg, a Sarudi utcában pedig elkészült a felületzárás.

– Az előző önkormányzati ciklusban jómagam voltam ennek a körzetnek az önkormányzati képviselője – tette hozzá a polgármester. – Egyes útfejlesztések gondolatai már akkor megfogalmazódtak. Most pedig öröm azt látni, hogy Abdai Zsolt képviselősége idején mindezek meg is valósultak. Városunkban tovább folytatódik az útfelújítási program. A Lövérek városrész mellett jelentős munkálatok vannak például a Jereván-lakótelepen, a Király Jenő utcában, valamint az Ibolya úti lakótelepen is. Elsők között a fő közlekedési útvonalak kerülnek sorra, majd a gyűjtő- és a mellékutak következnek. A későbbiekben olyan utcákba is eljutunk, ahol a lakók még bosszankodnak, hogy a házuk előtt nincs sima út.

A polgármester ismételten kiemelte: a város erején felül biztosít forrást a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, a parkolási lehetőségek bővítésére. Az útfelújítások egy koncepció szerint történnek, amelyről a választások előtt a soproniakat is megkérdezték. A parkolási gondokra pedig majd enyhítést ad az Árpád utcában épülő parkolóház, amelynek kivitelezése ősszel kezdődött el. Városszerte az utak felújítására 1,5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

Teljes verzió