Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újabb városi útfejlesztések
A Winkler út – Lánzséri út kereszteződése – előbbi utca 500 méter hosszan megújult Fotó: Filep István

Újabb városi útfejlesztések

| P. Horváth László | Városi hírek

Az útfelújítási program keretén belül a Winkler út mintegy 500 méteres szakaszát újraaszfaltozták, a Kitaibel utcában a járda újult meg 250 méteren, a Sarudi utca burkolata pedig felületzárást kapott – minderről a városvezetés személyesen is megbizonyosodott.

– Hétről hétre városszerte ellátogatunk azokra a helyszínekre, ahol a közlekedési infrastruktúra fejlesztése történik – mondta dr. Simon István alpolgármester az elmúlt héten tartott sajtótájékoztatón. – Ezúttal a Lövérek városrészt kerestük fel, ahol több helyszínen is jelentős munkálatokat végzett a kivitelező a közelmúltban. Jó látni, hogy megújult a város egyetlen szerpentinje, a Winkler út is. 

Dr. Farkas Ciprián polgármester arról számolt be, hogy a város talán legszebb útja, a kacskaringós Winker út teljes hosszában, mintegy ötszáz méteren új aszfaltburkolatot kapott, valamint kiépítették az útszegélyt is. Emellett a Kitaibel utcában kétszázötven méteren a járda újult meg, a Sarudi utcában pedig elkészült a felületzárás.

– Az előző önkormányzati ciklusban jómagam voltam ennek a körzetnek az önkormányzati képviselője – tette hozzá a polgármester. – Egyes útfejlesztések gondolatai már akkor megfogalmazódtak. Most pedig öröm azt látni, hogy Abdai Zsolt képviselősége idején mindezek meg is valósultak. Városunkban tovább folytatódik az útfelújítási program. A Lövérek városrész mellett jelentős munkálatok vannak például a Jereván-lakótelepen, a Király Jenő utcában, valamint az Ibolya úti lakótelepen is. Elsők között a fő közlekedési útvonalak kerülnek sorra, majd a gyűjtő- és a mellékutak következnek. A későbbiekben olyan utcákba is eljutunk, ahol a lakók még bosszankodnak, hogy a házuk előtt nincs sima út.

A polgármester ismételten kiemelte: a város erején felül biztosít forrást a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, a parkolási lehetőségek bővítésére. Az útfelújítások egy koncepció szerint történnek, amelyről a választások előtt a soproniakat is megkérdezték. A parkolási gondokra pedig majd enyhítést ad az Árpád utcában épülő parkolóház, amelynek kivitelezése ősszel kezdődött el. Városszerte az utak felújítására 1,5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.