Sopron Sportjáért díj Bauer Ferencnek

| Munkatársunktól

A soproniakért dolgoznak.

Bauer Ferenc orosz–testnevelés szakos általános iskolai tanári diplomáját a Pécsi Tanárképző Főiskolán kapta meg, majd szakvizsgázott pedagógus végzettséget szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tananyag- és taneszköz-innovátor szakterületen. A Sopronkövesdi Általános Iskolában kezdte pedagógusi pályafutását 1980-ban.

1982. augusztus 17-től a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusaként tevékenykedett. Az intézmény meghatározó személyisége volt, aki több innovációban vett részt: a mindennapos testnevelési program az 1990-es években, a Kölyökatlétika program és az iskolai sítúrák, jutalomtáborok szervezője. Munkaközösség-vezetőként az iskolai diáksportéletet irányította, szervezte.

Szaktanárként magas színvonalú munkát végzett, helyi, megyei és országos versenyeken is sikeresen szerepeltek tanítványai. Hosszú évtizedeken keresztül a Sopron Megyei Jogú Város Sporthivatala mellett működő városi Diáksport Bizottság vezetőjeként részt vett a városi diáksportélet irányításában.

A Soproni Polgári Lövész Egyesület elnökségi tagjaként nagy szerepe az egyesületi élet megújításában, az egyesület tevékenységének szélesebb körű megismertetésében.

Teljes verzió