Nyitnak a strandok

| Munkatársunktól

A Tómalom-fürdő már májusban megnyitja kapuit, a Fertő tavi strand hivatalosan június elsejétől látogatható. A szezonra viszont már most készül a fenntartó.

A jó idő beköszöntével mind többen a hűs lombok alatt, a vízpartok mellett keresnek menedéket.

A Soproni Vízmű Zrt.-nél megtudtuk: a Tómalom-fürdő májusban és szeptemberben 11–19 óra között látogatható, június 1-től augusztus 31-ig pedig naponta 8.30 és 20.30 között tart nyitva, belépőjegyet csak a főszezonban kell venni.

A Fertő tavi strand június 1-től augusztus 31-ig naponta 8–20 óra között lesz nyitva, ezen kívül bekerítetlen jellege miatt szabadon látogatható.A társaságánál érdeklődésünkre kiemelték, az óvodás korú gyermekek belépése továbbra is díjtalan lesz. Az egyéb jegyek esetében csekély, az inflációnak megfelelő mértékű áremelés várható, néhány kis értékű beszerzést terveznek a közeljövőben. A Tómalmon az árnyékos felületek növelése érdekében napvitorlákat telepítenek és új mobil úszó- pihenőmólót vásárolnak.

A Lövér strand az ott folyó munkálatok miatt idén nem nyit ki. Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, a Modern Városok Program keretében történik a Lövér Fürdő – Csik Ferenc Uszoda fejlesztése. Az eddigi kinti létesítmény helyén egy új, tízpályás, 25×25 méteres úszómedence épül. Mellette pedig egy két részre osztható, 12×25 méteres tanmedencét is kialakítanak.

A szabadtéri medencét már elbontották, a további munkálatok – az új medence megépítése, a közművek elhelyezése – a zöldterület felbontásával jár; nem lesz pihenésre alkalmas terület. Emellett az építkezés ideje alatt zaj és porszennyezés is várható.

Teljes verzió