Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyitnak a strandok
A hétvégi jó időben sokan keresték fel a Fertő tavi strandot is Fotó: Németh Péter

Új mobil pihenőmóló készül Tómalom-fürdőn

Nyitnak a strandok

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Tómalom-fürdő már májusban megnyitja kapuit, a Fertő tavi strand hivatalosan június elsejétől látogatható. A szezonra viszont már most készül a fenntartó.

A jó idő beköszöntével mind többen a hűs lombok alatt, a vízpartok mellett keresnek menedéket.


A Soproni Vízmű Zrt.-nél megtudtuk: a Tómalom-fürdő májusban és szeptemberben 11–19 óra között látogatható, június 1-től augusztus 31-ig pedig naponta 8.30 és 20.30 között tart nyitva, belépőjegyet csak a főszezonban kell venni.


A Fertő tavi strand június 1-től augusztus 31-ig naponta 8–20 óra között lesz nyitva, ezen kívül bekerítetlen jellege miatt szabadon látogatható.
A társaságánál érdeklődésünkre kiemelték, az óvodás korú gyermekek belépése továbbra is díjtalan lesz. Az egyéb jegyek esetében csekély, az inflációnak megfelelő mértékű áremelés várható, néhány kis értékű beszerzést terveznek a közeljövőben. A Tómalmon az árnyékos felületek növelése érdekében napvitorlákat telepítenek és új mobil úszó- pihenőmólót vásárolnak.


A Lövér strand az ott folyó munkálatok miatt idén nem nyit ki. Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, a Modern Városok Program keretében történik a Lövér Fürdő – Csik Ferenc Uszoda fejlesztése. Az eddigi kinti létesítmény helyén egy új, tízpályás, 25×25 méteres úszómedence épül. Mellette pedig egy két részre osztható, 12×25 méteres tanmedencét is kialakítanak.


A szabadtéri medencét már elbontották, a további munkálatok – az új medence megépítése, a közművek elhelyezése – a zöldterület felbontásával jár; nem lesz pihenésre alkalmas terület. Emellett az építkezés ideje alatt zaj és porszennyezés is várható.

Kapcsolódó cikkek