Mit jelent a városnak az autóút?

| Munkatársunktól

Megkérdeztük a soproniakat.

Tóth Tibor:

Én munkaügyben nem Ausztria, hanem Budapest felé autózom rendszeresen. Remélem, nemcsak időben lesz rövidebb az út, hanem jelentősen biztonságosabb is. A 85-ös és a 84-es főút településeken át halad. A csúcsidőben jelentős torlódások alakulnak ki, főleg ha egy-egy lassabb jármű is felhajtott az útra.

Botka István:

Városunk végre bekapcsolódott az országos gyorsforgalmiút-hálózatba. Számomra megéri, ha jövőre kifizetem az éves megyematrica 5200 forintos árát.

Kirkovich Sándor:

Egy régi álom valósul meg, ami nemcsak nekünk, soproniaknak, hanem az egész térségnek és az országnak is nagy lépés. Bízom abban, hogy ezáltal egy újabb fejezet nyílik meg a város életében, turizmusában. Továbbá munkahelyteremtő beruházókat is vonz majd.

Lukács Anikó:

Nyugdíjasként viszonylag kevésbé érint az új autóút, de ennek ellenére nagyon vártam már, hogy elkészüljön és átadják. Sopron is igazi nagyváros lett. Azt remélem, hogy a jövőben a vidéki ingázók gyorsabban érik el városunkat, és tőlünk is rövidebb idő alatt utazhatunk el Győrbe vagy Budapestre.

Orsovác Noémi:

A fejlődés mindig jó! A gépjárműforgalom olyan jelentősen megnövekedett a 84-es főút városba be- és kivezető szakaszán, hogy az megkeserítette az agglomerációban élők mindennapjait. Szerintem az út átadásától mindenki javulást, gyorsabb haladást remél.

Teljes verzió