Itt a harmadik hullám

| Munkatársunktól

– Az adatok alátámasztják, hogy elért bennünket a koronavírus-járvány harmadik hulláma – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió műsorában.

 – Oltunk, megkezdődött a konzultáció az újraindítástól, de közben már mindenki szabadulna. Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunkat. Ha minél többen jelentkeznek az oltásra, ha többen lesznek az oltottak, akkor nyerünk, ha a harmadik hullám nyer, akkor veszítünk.

A kormányfő leszögezte: a magyar egészségügy kiváló, az orvosok világszínvonalúak, az ápolók jól képzettek és a kórházak is jók. Akár 20 ezer koronavírusos embernek is képesek lennének egyidőben ellátást nyújtani.

– Húsvétig mindenkit be tudunk oltani, aki eddig regisztrált – hangsúlyozta ismételten Orbán Viktor. – Európai összevetésben ma Magyarországon van a legtöbb, oltásra alkalmas vakcina az EU tagállamait illetően. Májusra 3,5 millióval több embert fogunk beoltani, mint a többi uniós ország, mert nemcsak az uniós, brüsszeli vakcinabeszerzésre támaszkodunk, hanem saját forrásból is igyekszünk oltóanyaghoz jutni. 

Teljes verzió