Felújítják a rendelőt

Döntöttek a Lenkey utcai rendelő felújításáról, kiosztották a Széchenyi-ösztöndíjakat, új térfigyelő kamerákat helyeznek el Sopronban – többek között erről szavaztak az októberi közgyűlésen.

Összesen 15 pontról voksoltak a soproni képviselők múlt csütörtökön a rendes és rendkívüli üléseken. Elfogadták, hogy a Lenkey utcai rendelőintézet felújítására több mint 1 milliárd forint értékű támogatási kérelmet nyújtson be a polgármester a Pénzügyminisztériumhoz. Módosítottak az önkormányzati lakások és helyiségek bérlésére vonatkozó rendeleten – mostantól többen igényelhetnek ilyen segítséget. A képviselők a meglévő 56 térfigyelő kamera mellé további 17, illetve két rendszámfelismerő berendezés telepítése mellett döntöttek. Elfogadták, hogy a Soproni Múzeum a Lenck-villa működéséhez négy, a Szent Mihály-templom és Sekrestyésház, valamint a Soproni Horváth József emlékkiállítás üzemeltetéséhez két-két munkatárssal bővítse a létszámát.

A közgyűlés Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat adományozott Csigó Ábel, az ELTE filozófia mesterszakos hallgatója, Boa Patrik, az ELTE jogász szakos hallgatója, Bartokos Botond, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem alkotóművészet és muzikológia szakos hallgatója, Mentes Alexa Dóra, az ELTE matematika és ének-zene osztatlan tanári szakos hallgatója, valamint Szőke Péter, a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója számára.

A városvezetők engedélyezték Zeltner Ferenc német nemzetiségű költő 110. születési évfordulójára készített emléktábla kihelyezését Brennbergbányán, a Szent Borbála téren, valamint döntöttek arról is, hogy az önkormányzat delegációja november 20. és 22. között látogatást tesz Sopron testvérvárosában, Bolzanóban.

Teljes verzió