Elköltözött az óvoda

| Munkatársunktól

Beköltöztek a belvárosba, az anyaintézménybe a Szent Orsolya-óvoda kisgyermekei. A tervek szerint rövidesen elkezdődik a régi épület bontása, majd az új építése.

Tavaly szeptemberben óvodával bővült a Szent Orsolya: a lövéreki volt Szent Margit-óvoda a Győ­­ri Egyházmegye döntése értelmében az iskola tagintézménye lett. Télen–tavasszal, az óvodaépület felmérése után kiderült, a volt nyaraló nem bővíthető, nem felel meg több előírásnak. Emellett folyamatos a túljelentkezés, egyre több kisgyermeket szeretnének szüleik beíratni, de az alapító okiratban előírtaknál többet – helyhiány miatt sem – tud az intézmény befogadni. Egy megoldás kínálkozott: az eddigi patinás, régi épületet le kell bontani, és a helyére egy – három csoportszobával, tornateremmel rendelkező – újat, nagyobbat, modernebbet építeni, amely megfelel a kí­­vánalmaknak, és több kisgyermek befogadására alkalmas. A májusi közgyűlésen a képviselő-testület döntött a kérdésről: nagyobb alapterületű óvoda felépítéséhez módosította a Lövérek szabályozási tervéről és helyi építési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet.

A kedvező döntés után az óvo­­dának csomagolnia kellett: augusztus elejétől a Szent Orsolya-iskola kollégiumi részében kapott ideiglenes „szállást”. Az óvó­­nők két teremben barátságos csoportszobákat alakítottak ki, a kicsiknek külön mosdójuk is lett, öltözővel és nevelői szobával. A nyár végi „félüzem” után a gyerekek szeptember elejétől teljes létszámban, 47-en lesznek. Számukra az apácakertben alakítottak ki játszóudvart, hogy ne zavarják egymást az iskolásokkal.

– A jogerős építési engedélyre várunk, ez pár napon belül megérkezhet – tudtuk meg dr. Kovács Andrástól, a Szent Or­­solya Gimnázium igazgatójától. – Ezután megindulhat a bon­­tás, így még reményeink szerint októberben az építkezés is elkezdődhet. Terveink szerint egy év múlva korszerű, tágas, minden előírásnak megfelelő 559 négyzetméteres alapterületű, kétszintes óvodával várhatjuk intézményünk legkisebbjeit.

Teljes verzió