Advent fényei

| Munkatársunktól

Meggyújtották az első gyertyát Sopron adventi koszorúján vasárnap este a Várkerületen, de a Jereván-lakótelepen és Balfon is lángra lobbant az ünnepi fény.

Pénteken este felkapcsolták az ünnepi fényeket, így igazi karácsonyi hangulat lengi be a belvárost. A város karácsonyfáját sokan megcsodálták a hétvégén, ahogy a betlehemet és a fényhintót is. Idén a múzeumnegyed kialakítása miatt a Várkerületen, a Mária-szobornál kapott helyett a város adventi koszorúja is. Az első gyertyát vasárnap este – a járványhelyzet miatt – szűk körben gyújtotta meg Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és Szabó Bertalan soproni domonkos házfőnök.  

– Az idei advent más, mint a többi, hiszen nem lesz zene és forgatag, de próbáljuk meg ebben is meglátni a jót és az elcsendesedés lehetőségét – hangsúlyozta a képviselő. A gyertyagyújtáson több önkormányzati képviselő is megjelent.

A Jereván-lakótelepen is meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. A településrészi önkormányzat tagjai: Tóth Éva, Csiszár Szabolcs és Magas Ádám fontosnak tartották, hogy idén se maradjon el a gyertyagyújtás, jelezve, hogy a közösség összetartozása a legnehezebb időkben is fontos érték. Strummerné Nagy Ágnes református és Pelikán András evangélikus lelkész áldást mondott a lakótelep minden lakójára, a közösségre, az előttünk álló ünnepre.

A Balfi József Attila Művelődési Ház is teljes pompájában ragyog, itt is meggyújtották vasárnap az adventi koszorú első gyertyáját. 

Teljes verzió