A tenisz vitte az USA-ba

| Pluzsik Tamás

Sopronból elszármazottak, de a szívük mélyén ma is soproniak szerte a világban megtalálhatóak. Kuni Dorn-Provencher, vagyis Dorn Kunigunda 2006-ban a VasVillában érettségizett, majd még ebben az évben elnyert egy ösztöndíjat az USA-ba, a Kansasi Egyetemre.

Dorn Kunigunda az SVSE teniszcsapatában játszott a szuperligában, egyéniben pedig többszörös korosztályos magyar bajnok volt. Edzője Úr Csaba és Papp Sándor volt. Kunit telefonon hívtuk fel.

– A tenisz révén kerültem az USA-ba. Kaptam egy sportösztöndíjat, aminek elnyerésében, majd később az itteni beilleszkedésemben is nagy segítségemre volt Babos Zsuzsi, aki ekkor már ugyanezt az utat járta, a Kaliforniai Egyetem hallgatója és sportolója volt. Kommunikáció és újságírás szakon két diplomát szereztem. Ötödéves koromban amellett, hogy játszottam az egyetem csapatában, edzősködtem is, illetve egy marketingcégnél dolgoztam.

– Hogyan alakult ezután az életed?

– Óriási élmény volt számomra, hogy a világ egyik legjobb tenisztrénere, Nick Bolettieri mellett dolgozhattam. 2013 és 2017 között az ő floridai teniszakadémiáján voltam edző, ahol olyan legendákat ismerhettem meg, mint a huszonötszörös Grand Slam-győztes Martina Hingis vagy Tommy Haas. Floridában ismertem meg a férjemet, ott született meg a kislányunk is.

– Jelenleg hol éltek?

– Florida „nem jött be” egyikünknek sem, úgyhogy visszaköltöztünk Kansas Citybe, egészen pontosan Overland Parkba. Nekem mindig is Sopron lesz az elsőszámú otthonom, de ezt szorosan követi ez a Blue River partján fekvő gyönyörű város és környéke, mely sok tekintetben hasonlít a hazai tájra, úgyhogy nem kell becsuknom a szemem ahhoz, hogy otthon érezzem magam. Férjem, Jeff egy telekommunikációs cégnél programmenedzser, én pedig egy pénzügy-technológiai cégnél dolgozom.

– Mikor látunk Sopronban?

– Ez most a járvány miatt egy nagyon nehéz kérdés. Ha minden igaz, és a pandémia is megengedi, akkor a szüleim augusztusban jönnek, karácsonyra pedig talán mi is mehetünk haza – igen, így mondom, hogy haza, mert haza is megyünk és immáron haza is jövünk.

Teljes verzió