Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A tenisz vitte az USA-ba
Dorn Kunigunda anyukaként is edző maradt, most Narah lányával foglalkozik. Fotó: Kuni Dorn-Provencher

A tenisz vitte az USA-ba

| Pluzsik Tamás | Tallózó

Sopronból elszármazottak, de a szívük mélyén ma is soproniak szerte a világban megtalálhatóak. Kuni Dorn-Provencher, vagyis Dorn Kunigunda 2006-ban a VasVillában érettségizett, majd még ebben az évben elnyert egy ösztöndíjat az USA-ba, a Kansasi Egyetemre.

Dorn Kunigunda az SVSE teniszcsapatában játszott a szuperligában, egyéniben pedig többszörös korosztályos magyar bajnok volt. Edzője Úr Csaba és Papp Sándor volt. Kunit telefonon hívtuk fel.

– A tenisz révén kerültem az USA-ba. Kaptam egy sportösztöndíjat, aminek elnyerésében, majd később az itteni beilleszkedésemben is nagy segítségemre volt Babos Zsuzsi, aki ekkor már ugyanezt az utat járta, a Kaliforniai Egyetem hallgatója és sportolója volt. Kommunikáció és újságírás szakon két diplomát szereztem. Ötödéves koromban amellett, hogy játszottam az egyetem csapatában, edzősködtem is, illetve egy marketingcégnél dolgoztam.

– Hogyan alakult ezután az életed?

– Óriási élmény volt számomra, hogy a világ egyik legjobb tenisztrénere, Nick Bolettieri mellett dolgozhattam. 2013 és 2017 között az ő floridai teniszakadémiáján voltam edző, ahol olyan legendákat ismerhettem meg, mint a huszonötszörös Grand Slam-győztes Martina Hingis vagy Tommy Haas. Floridában ismertem meg a férjemet, ott született meg a kislányunk is.

– Jelenleg hol éltek?

– Florida „nem jött be” egyikünknek sem, úgyhogy visszaköltöztünk Kansas Citybe, egészen pontosan Overland Parkba. Nekem mindig is Sopron lesz az elsőszámú otthonom, de ezt szorosan követi ez a Blue River partján fekvő gyönyörű város és környéke, mely sok tekintetben hasonlít a hazai tájra, úgyhogy nem kell becsuknom a szemem ahhoz, hogy otthon érezzem magam. Férjem, Jeff egy telekommunikációs cégnél programmenedzser, én pedig egy pénzügy-technológiai cégnél dolgozom.

– Mikor látunk Sopronban?

– Ez most a járvány miatt egy nagyon nehéz kérdés. Ha minden igaz, és a pandémia is megengedi, akkor a szüleim augusztusban jönnek, karácsonyra pedig talán mi is mehetünk haza – igen, így mondom, hogy haza, mert haza is megyünk és immáron haza is jövünk.

Kapcsolódó cikkek

Soproni Téma kvízek

Soproni Téma kvízek

2023. 03. 13.

Ezen az oldalon próbálhatod ki aktuális kvízünket, alatta találod régebbi játékaink listáját.