Tanárból példás

| Kóczán Bálint

Szombaton ér véget A Tanár című sorozat az RTL Klubon, amelyben Ubrankovics Júlia az egyik főszereplőt, Klaudiát játszotta.

– Nagy örömmel vállaltam a munkát, hiszen még nem dolgoztam magyar sorozatban ekkora szerepben. Klaudia egy magyar irodalom és nyelvtan szakos tanárnő, aki egy elit iskolából átkerült egy szakgimnáziumba, ahol összetalálkozott Szilárddal. Ebben az intézményben nemcsak a tanítás, hanem az élet kihívásaival is meg kellett küzdenie – nyilatkozta Júlia, amikor szerepéről faggattuk.

A soproni származású színésznő szerette a forgatásokat, és a stábból szinte mindenkivel dolgozott már együtt korábban.

– Természetesen bízom benne, hogy lesz folytatása a sorozatnak, de ez még a jövő zenéje. Szerintem az effajta sorozatok szórakoztatóak a közönség számára – mondta el a tehetség.

A korábban a Majdnem szűz című filmben nyújtott alakításáért A legjobb színésznőnek járó díjat is bezsebelő művésznek további tervei is akadnak Magyaroszágon.

– Talán sokan tudják rólam, hogy Amerikában színházi produkciós céget vezetek egy barátommal, de nemrég készült a szereplésemmel egy nagy játékfilm Pálfi György rendezésében, amely remélem, hamarosan a mozikba kerül. Örülnék emellett, ha újabb feladatok találnának meg, mostanában sok szuper filmet készítenek itthon.

Júliát interjúnk idején Los Angelesben sikerült elérnünk, ugyanis két szakmai beszélgetést is vezetett a délkelet-euróopai filmfesztiválokról. A programok megszervezése érdekében utazott el még áprilisban a színésznő, illetve egy saját kinti darab előkészítését is elkezdte.

Ubrankovics Júliától megtudtuk még, ha Magyarországon jár, akkor mindig meglátogatja szülővárosát, Sopront, szeret hazajárni.

Teljes verzió