SC Sopron siker- korosztálya

| Munkatársunktól

Sopron legnagyobb létszámú labdarúgó egyesületének, az SC Sopronnak a legeredményesebb korcsoportja az U19-es korosztály.

Gosztola József jó szakmai és csapatépítő munkájának köszönhetően fokozatosan bontogatták szárnyaikat a fiatalok. A téli felkészülési mérkőzéseket osztrák, szlovák és magyar ellenfelekkel játszották, és a fél tucat találkozóból egy kivételével mindet megnyerték.

A vezetőedző Gosztola József komoly támogatást kapott Németh Zoltántól, az egyesület szakmai igazgatójától. A tavaszi szezont káprázatosan kezdték a soproni fiatalok, hat találkozójukból 4-et megnyertek, egy mérkőzésen döntetlent játszottak és mindössze egy vereséget könyvelhetnek el. Gosztola mester nem kívánt kiemelni csapatából senkit, mind mondta, fő erényük, hogy csapatként alkotnak egységet.

A 19 éves korosztály munkájáról kértünk véleményt Németh Zoltántól, az egyesület szakmai igazgatójától. – Képzésünk alapja, hogy gondolkodva focizzunk, de napjaink labdarúgása a fizikai mutatókon is múlik – vélekedett Németh Zoltán. – Nagy hangsúlyt fektetünk a kondicionális képzések fejlesztésére. Örülünk a fiatalok jó eredményének, de igazán akkor leszünk boldogok, ha a srácok közül minél többen a soproni labdarúgásban is szerepet kapnak.

Teljes verzió