Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SC Sopron siker- korosztálya

| Munkatársunktól | Sport

Sopron legnagyobb létszámú labdarúgó egyesületének, az SC Sopronnak a legeredményesebb korcsoportja az U19-es korosztály.

Gosztola József jó szakmai és csapatépítő munkájának köszönhetően fokozatosan bontogatták szárnyaikat a fiatalok. A téli felkészülési mérkőzéseket osztrák, szlovák és magyar ellenfelekkel játszották, és a fél tucat találkozóból egy kivételével mindet megnyerték.

A vezetőedző Gosztola József komoly támogatást kapott Németh Zoltántól, az egyesület szakmai igazgatójától. A tavaszi szezont káprázatosan kezdték a soproni fiatalok, hat találkozójukból 4-et megnyertek, egy mérkőzésen döntetlent játszottak és mindössze egy vereséget könyvelhetnek el. Gosztola mester nem kívánt kiemelni csapatából senkit, mind mondta, fő erényük, hogy csapatként alkotnak egységet.


A 19 éves korosztály munkájáról kértünk véleményt Németh Zoltántól, az egyesület szakmai igazgatójától. – Képzésünk alapja, hogy gondolkodva focizzunk, de napjaink labdarúgása a fizikai mutatókon is múlik – vélekedett Németh Zoltán. – Nagy hangsúlyt fektetünk a kondicionális képzések fejlesztésére. Örülünk a fiatalok jó eredményének, de igazán akkor leszünk boldogok, ha a srácok közül minél többen a soproni labdarúgásban is szerepet kapnak.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...