Döntőbe jutott tollaslabdázók

| Munkatársunktól

Új rekordot ért el az idei évben a Soproni Tollaslabda Egyesület, miután hat fiatal játékosuk került be a diákolimpia országos döntőjébe.

Az egyesület elnöke, Kocsis Attila szerint örvendetes, hogy ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a sportág iránt városunkban.A diákolimpia területi döntőjét február elején Pápán rendezték. A három megye legjobbjainak részvételével lebonyolított versenyre 12 diákkal jutott be a Soproni Tollaslabda Egyesület. Oszvald Julianna ezüstérmet, míg Lukács Boglárka, Nagy Csenge, Elter Ádám, Kanyó Rebeka és Németh Lőrinc bronzot szerezett, így hatan jutottak be az országos döntőbe.

– Az eddigi legjobb eredményünk az volt, amikor 5 versenyzőnk jutott az országos fináléban. Így az idei év mindenképp egyesületi csúcsot jelent, ez pedig visszajelzés számunkra, hogy jó úton járunk, érdemes volt elvégezni a sok munkát – mondta Kocsis Attila, a Soproni Tollaslabda Egyesület elnöke. – Nagyon örvendetes számunkra, hogy ugrásszerűen megnőtt a versenyzőink száma. Azt kell mondanom, hogy tömegek vannak az edzéseken, sokszor már a három pálya is kevésnek bizonyul egy-egy tréningen.

Kocsis Attila szerint a céljuk, hogy a diákolimpia országos döntőjében megismételjék a tavalyi eredményeiket. A soproni versenyzőket a középmezőny elejére várják, reményeik szerint az első 15-ben végezhetnek. Abban is bíznak, hogy olyan bravúreredmény is születik, mint tavaly, amikor Elter Ádám országos 5. helyezést szerzett.

Teljes verzió